USA: Klart for Reisinger

En av de mest prestisjetunge lagturneringene i verden er REISINGER som spilles under det amerikanske høstmesterskapet (Fall Nationals). Turneringen spilles som Board-A-Match, lagkamp hvor enhver forskjell på scorene ved de to bordene avgjør poenget uansett hvor liten forskjellen er. Dermed blir det en meget intens form for bridge, alt teller! REISINGER startet fredag morgen amerikansk tid og avsluttes søndag. Det er flere lag med norske spillere, og vi skal følge med og lage noen rapporter her i bloggen.

I går ble finalen i KAPLAN BLUE RIBBON PAIRS avgjort. Det ble italiensk seier og engelsk på andreplass. For meg er det hyggelig å rapportere at Liam Milne og James Coutts fra New Zealand kom på 3.plass (begge bor riktignok i Australia nå). Men det var dog ikke så hyggelig at de snek seg foran beste nordmann Erik Berg som kom på 4.plass sammen med Peter Crouch fra England.

Geir Helgemo kom på 9.plass sammen med amerikanske Richard Zeckhauser. Christian Bakke - Boye Brogeland ble nr. 27, og Tor Eivind Grude sammen med engelske Richard Plackett kom på 31.plass i finalen som bestod av 64 par.  

Lag ZIMMERMANN vant Soloway KO Teams. Her er et sprekt spill fra semifinalen.

Ved det ene bordet i kampen mellom GOODMAN og ZIMMERMANN gikk meldingene slik:

Klukowski tapte ett ruterstikk og til spar ess, men ikke mer. Så det ble den hyggelige scoren +850 i favør ZIMMERMANN. Klukowski og Kalita gjettet neppe på at +850 skulle gi 13 tapte IMP! Men jo da, det sørget sjefen sjøl for. Meldingene ved det andre bordet gikk slik:

Det er så en nesten må gni seg i øynene. Det blir ganske kostbart i 6 ruter doblet også, men 6NT doblet ble helt latterlig. Spillefører skrapte sammen seks stikk, seks doblede bet i faresonen, dvs. GOODMAN +1700. Da var det ikke så mye å komme med +850 likevel, 13 IMP til lag GOODMAN. ZIMMERMANN vant likevel semifinalen ganske komfortabelt, og de fulgte altså opp med å vinne finalen. ZIMMERMANN er dessuten regjerende mestre i REISINGER.