Et showspill - Hvem trenger nøkkelkort?

Julekvelden kom tidlig for Hallgeir Gåsø og Bård Kåre Græsli da dette spillet forekom i BK Missklikk for en stund siden:

Jeg har ikke fått fatt i meldingsforløpet, men har egentlig ikke lyst til å vite det heller. Så det forbigås i stillhet, og det ville vel uansett vært nødvendig med aldersgrense for å se det. For Hallgeir (vest) og Bård Kåre endte i 7 kløver!

Nord spilte ut spar ess som vest stjal. Hvis en ser kun på kløverfargen isolert sett er finesse beste sjanse for å unngå taper. Kongen dobbel eller tredje foran er mye mer sannsynlig enn kongen spesifikt singel bak. Men det er teknisk "tåkeprat", for det er ofte andre ting som må tas med i betraktningen. Og her, i kontrakten 7 kløver (!) er det ingen betraktninger i det hele tatt, du kommer ikke over til øst for å få tatt noen kløverfinesse uten å gi bort stikk til motparten. Og du er liksom i storeslem...

Så det er bare å denge ned kløver ess. Slik så hele spillet ut:

BINGO, kløver konge kom deisende fra nord under esset! Da var det bare å spille seg over til øst i trumf og forsyne seg med fem sparstikk som ga avkast for alle ruterne og to hjertere. Det gjenstod "kun" å ta en ubesværet hjerterfinesse med damen.   

Gåsø tok tretten stikk på mindre enn tretten sekunder, +1440.

Det er jammen ikke ofte det meldes og vinnes storeslem med kort hvor man mangler tre nøkkelkort!

Til Hallgeir og Bård Kåre er det bare å si God Jul og lykke til med det neste bridgeåret!