FALL NATIONALS: Mange norske videre i REISINGER

I REISINGER BAM ble kvalfiseringen spilt fredag, og semifinalen pågår nå, lørdag amerikansk tid. Det gikk greit for de norske spillerne, og veldig greit for Martin Andresen, Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charslen, Nicolai Heiberg-Evenstad og Stian Evenstad som endte på 3.plass. 

Christian Bakke, Boye Brogeland og Geir Helgemo sitt profflag ble nr. 9. Også Lars Arthur Johansen, Nils Kåre Kvangraven og Tor Evind Grude gikk videre på 13.plass, og som nr. 16 finner vi Erik Berg og Espen Erichsen sitt lag. 20 lag gikk videre.

Allan Livgård og Terje Aa spiller i en annen lagturnering, Keohane North America Swiss Teams hvor laget deres gikk videre fra kvalifiseringen som nr. 8 av de 40 lagene som kvallet. 

Mesterskapssiden finner du her. 

Vi sakser et spill en kar med navn Howard Engle fra Chicago fortalte i bulletinen. 

Engle satt vest med en hånd han trodde ville få liten innflytelse i spillet:

    VEST

Det er vanskelig å se for seg en svakere hånd enn denne med et par syvere på topp i fargene. Vel, det kunne vel vært omtrent samme kortene med 3343 fordeling...

Syd åpnet med en sterk kunstig 1 kløver. En intelligent pass kom fra Engle (vest), og nord svarte 1 ruter som viste 0-7 poeng. Nå kom øst innpå med 2 ruter, og syd doblet som ble forklart som sterk og semibalansert. Da tenkte Engle det kunne være kult å delta i dette meldingsforløpet og hoppet like godt til 4 ruter! Nord doblet, og det gikk pass rundt. Slik så hele spillet ut:

Det ble syv stikk i 4 ruter doblet, tre doblede utenfor sonen. Minus 500 behøver ikke gi dårlig i slike soneforhold, og her hadde N/S soneutgang. Det står enkelt i 4 spar, antagelig fem trekk, og både 3NT og 5 kløver er enkle ting.

Dere som klager når dere får dårlige kort kan kanskje lære noe av dette. Moroa med den der "ubrukelige" hånden ga Chicagospilleren 88%!

 

 

Atlanta update - nordmenn vant lagturnering!

Det er mange turneringer i Fall Nationals, det amerikanske høstmesterskapet i tillegg til hovedturneringene som naturlig nok får mest oppmerksomhet.

På fredag var det enda en lagturnering. Og det er ikke slik at disse sideturneringene er noen walk-over! Det er ofte meget sterke spillere som deltar. En av de turneringene hadde to nordmenn på topp, torsdagens Top Flight Swiss Teams. Det var et bra antall verdensmestre lavere på listen som ble toppet av norske Nils Kåre Kvangraven, Lars Arthur Johansen sammen med Barnet Shenkin og Steve Levinson, 

Alt om Fall Nationals som fortsatt pågår i Atlanta, inkludert bulletiner, resultater osv.  finner du her.