Ungdoms EM: Sølv i U-26 Women

Thea Louise Indrebø - Ida Marie Øberg kjempet lenge om gull i damenes parturnering i EM i Veldhoven. De ledet før siste sesjon, men da spurtet det greske paret Tziara - Pollatou sterkest og vant med 2,23 % margin til det norske paret. Et engelsk par kom på 3.plass foran det andre norske paret i den finalen, Maren Idland Sægrov - Erleta Plana.

I U-21 kjempet Anders Brogeland - Magnus Sætre godt for pallplass, men det måtte ta til takke med 4.plass til slutt, 1,52 % bak bronseplassen. Vahk- Pedmanson, Estland vant med et amerikansk par på 2.plass, og det ble danske bronsevinnere. Nicolai Heiberg-Evenstad kom på 8.plass sammen med sin franske makker.

Alle resultatene finner du her.

Vi kommer tilbake med mer fra avslutningen av parmesterskapene i morgen.

Ungdoms EM: Nå skal det avgjøres

Parturneringene i ungdoms EM går mot slutten. Det gjenstår kun en sesjon i finalene i ungdoms EM i Veldhoven.

I dameklassen (U-26 Women) leder norske Thea Louise Indrebø-Ida Marie Øberg. En ganske bra ledelse skrumpet imidlertid mot slutten av andre sesjon, så de ligger bare bitte litt foran et gresk par. Det andre norske paret i den klassen kjemper også om medalje. Etter en sterk andre sesjon (63%) ligger de på 4.plass

I U-21 ligger Magnus Sætre-Anders Brogeland på 7.plass og Nicolai Heiberg-Evenstad med fransk makker på 8.plass før siste sesjon. Det kan altså med en sterk avslutning bli medalje i begge de klassene, mens Jonas Brekke og hans svenske makker i U-16 ikke har fått det helt til å klaffe i finalen.

Her er et spill som ga god uttelling for Indrebø-Øberg.

Giver nord, N/S i sonen.

Hvordan bør meldingene gå med disse kortene?

Nord åpner med 1 hjerter og bør vel si 2 kløver over syds svar 1 spar. Så er det syd sin tur, og selv om det er litt hardt er det vel ikke så galt å si 2NT – invitt? I så fall blir det opp til nord om de skal være optmistiske eller ikke. Bør nord passe, eller legge på til utgang?

Nord har ikke mye ekstra, men kunne godt ha hatt dårligere kort. Dessuten er det fine mellomkort i begge fargene, med andre ord bra stikkpotensiale.

De norske lederparet endte i 3NT.

Vest spilte ut ruter 4. Slik kløveren sitter gir den tre stikk, nettopp pga. de fine mellomkortene. Med to ruterstikk etter utspillet blir det til sammen åtte sikre stikk. Det skal lite til før spillefører får tak i ett ekstra stikk i ruter, eller i hjerter. Motspillet klaffet ikke for det danske paret som satt Ø/V, og det rullet inn hele ti stikk! Pluss 630 ga ren topp, 100% til våre jenter. Mer sånn i siste sesjon så kan dette gå veien!

Kamp om medaljer

I dag (lørdag) spilles finalene i Undoms EM for par. Flere norske par kvallet, så det er håp om norsk medalje(r) etter den fine innsatsen i mix-par tidligere i uken.

I finalen for U-21 har Magnus Sætre og Anders Brogeland fått en bra start. Nicolai Heiberg-Evenstad spiller med franske Leo Rombaut, og de blir ganske sikkert å regne med utover i finalen. Are Borgar Landsvik med engelsk makker var uheldig og kom akkurat like utenfor topp-18 som var grensen for å få spille finalen i den klassen.

I U-26 Women spiller Erleta Plana-Maren Idland Sægrov og Thea Lucia Indrebø - Ida Marie Øberg. Mot slutten av første finalesesjon har sistnevnte par tatt ledelsen med det andre norske paret på 2.plass!

Jonas Brekke kvalifiserte seg til finalen i U-16 sammen med svenske Matteo Nordqvist. 

Vi kommer tilbake til utviklingen i fianalene senere i dag og da også med spill fra lørdagens spilling.