EM FOR PAR, UNGDOM

I Veldhoven, Nederland har 15th European Youth Championships startet i dag, tirsdag 25.juli. Det er flere mesterskap, og det foregår frem til 29.juli. 

De første to dagene spilles MIXED PAIRS og IMP PAIRS. I IMP'en deltar kun en norsk spiller, men i mixen deltar hele seks norske par av de 49 parene som spiller. I første sesjon gikk Sofie Grasholt Sjødal og Nicolai Heiberg Evenstand hardt ut og tok ledelsen, og flere av de andre norske parene fikk en grei start.

Vi kommer selvsagt tilbake med mye mer om EM par for ungdom. Mesterskapssiden finner du her.

 

 

Fra USA til Skandinavia

Det amerikanske sommermesterskapet er over, og nå er det for mange over til Skandinavia for å spille. Den danske bridgefestivalen er allerede ferdigspilt, og i helgen starter den svenske. På Lillehammer starter den norske bridgefestivalen lørdag 5. august. 

I Chicago ble SUMMER NATIONALS avsluttet med at lag FLEICHER (Martel-Fleicher fra USA, Lorenzini-Bessis fra Frankrike og Sementa-Versace fra Italia) vant finalen i Spingold hvor de slo lag Bremark som bestod av svenske spillere og en italiener.

De norske som var slått ut av Spingold avsluttet med å spille ROTH SWISS TEAMS hvor lag Rosenthal (Helgemo, Bakke og Brogeland) ble nr. 6. Levinson (Grude, Kvangraven og Brekka) ble nr. 17 etter å ha kvallet til finalerundene i en turnering hvor det startet med hele 137 bord!

I Spingold-finalen var det en rekke store spill, både lille- og storeslemmer. Her er ett av dem:

Giver vest, alle i sonen

Hvordan ser du på det om makker åpner med 3 spar og du har dette å bidra med? Og hva er avtalene over en slik sperremelding?

Sementa meldte 4 kløver som ble alertert og forklart som Key Card Blackwood. Noen bruker kanskje den meldingen som naturlig, men det er neppe nyttig særlig ofte. Andre bruker det vel som cuebid (kontrollmelding), og det kan ha noe for seg. Det italienske paret har antagelig funnet ut at det er sjelden svarhånden til en 3 åpning har bruk for å kontrollmelde da det er han selv som må ha kanonkort og normalt kontroll i alle farger for å gå på mot slem over makkerens sperreåpning. 

Vest viste ett nøkkelkort (trumfkongen). Øst sa 5 hjerter, spørsmål om spesifikk konge. Noen bruker spørsmål om trumfdame i en slik situasjon, men det er neppe veldig nyttig heller i denne settingen hvor vest har åpnet med 3 spar og øst går på rett mot slem.

Vest fortalte om kløver konge, og øst kunne telle tretten stikk om ikke vest satt med kun sekskorts spar (usannsynlig) for sin sperremelding i sonen. Øst meldte 7 spar. Slik så hele spillet ut:

 

Sementa kunne vel like godt meldt 7NT, men det kunne kanskje vært en liten ekstra sjanse i trumfkontrakt om vest mot formodning satt med kun sekskorts trumf.

Spillet var rett frem, claim etter første stikk, FLEICHER +2210. 

Ved det andre bordet var ikke øst så optimistisk og BREMARK sitt Ø/V par stoppet i 6 spar. Dermed ga spillet 14 IMP til vinnerlaget.

Hvor mye de vant finalen med?

14 IMP.