Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms EM: Nå skal det avgjøres

Parturneringene i ungdoms EM går mot slutten. Det gjenstår kun en sesjon i finalene i ungdoms EM i Veldhoven.

I dameklassen (U-26 Women) leder norske Thea Louise Indrebø-Ida Marie Øberg. En ganske bra ledelse skrumpet imidlertid mot slutten av andre sesjon, så de ligger bare bitte litt foran et gresk par. Det andre norske paret i den klassen kjemper også om medalje. Etter en sterk andre sesjon (63%) ligger de på 4.plass

I U-21 ligger Magnus Sætre-Anders Brogeland på 7.plass og Nicolai Heiberg-Evenstad med fransk makker på 8.plass før siste sesjon. Det kan altså med en sterk avslutning bli medalje i begge de klassene, mens Jonas Brekke og hans svenske makker i U-16 ikke har fått det helt til å klaffe i finalen.

Her er et spill som ga god uttelling for Indrebø-Øberg.

Giver nord, N/S i sonen.

Hvordan bør meldingene gå med disse kortene?

Nord åpner med 1 hjerter og bør vel si 2 kløver over syds svar 1 spar. Så er det syd sin tur, og selv om det er litt hardt er det vel ikke så galt å si 2NT – invitt? I så fall blir det opp til nord om de skal være optmistiske eller ikke. Bør nord passe, eller legge på til utgang?

Nord har ikke mye ekstra, men kunne godt ha hatt dårligere kort. Dessuten er det fine mellomkort i begge fargene, med andre ord bra stikkpotensiale.

De norske lederparet endte i 3NT.

Vest spilte ut ruter 4. Slik kløveren sitter gir den tre stikk, nettopp pga. de fine mellomkortene. Med to ruterstikk etter utspillet blir det til sammen åtte sikre stikk. Det skal lite til før spillefører får tak i ett ekstra stikk i ruter, eller i hjerter. Motspillet klaffet ikke for det danske paret som satt Ø/V, og det rullet inn hele ti stikk! Pluss 630 ga ren topp, 100% til våre jenter. Mer sånn i siste sesjon så kan dette gå veien!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.