MARIT SVEAAS INT BRIDGETURNERING (MSIBT)

Parturneringen MSIBT har pågått i to dager i Bodø med kvalifisering for 66 par. Av dem går 32 par til A-finale, resten spiller i B. Det er jo veldig bra premier i Sveaas-turneringen, så det er mye å spille for selv om man ikke kom seg til A-finale.

Etter at Ole Berset-Arild Rasmussen tok seg av første sesjon kom flere andre par opp og kjempet om seieren i kvaliken. Det ble til slutt Simon Ekenberg (Sverige) - Emil Jepsen (Danmark) som vant kvaliken. 

Resultatene finner du her.

Finalene spilles over tre dager.

I MARIT SVEAAS JUNIOR spilte 44 par kvalik, og der går 24 par til finalen. Lahrmann-Rombaut (Danmark/Frankrike) vant kvaliken. På en fin 4.plass finner vi Marius Dalemark Austad - Ida Marie Øberg. Resultatene fra Sveaas Junior-kvaliken finner du her.

Her er et skummelt spill fra kvaliken. Ta nords kort og forsøk å finne et utspill:

Meldingene gikk nok ganske forskjellig, men det du (antagelig) vet er at vest har en meget sterk hånd med kløverfarge. Øst har vist lang ruter og mest sannsylig hjerterfarge ved siden av, eller kanskje hjerterverdier. La oss si vest ender i 6NT. Hva spiller du ut?

Noen få spillere på nords plass valgte å spille ut kløver. Det var en skivebom av dimensjoner:

Dette er en ganske normal slem, men det fleste av de som var der var uheldige, for ingen fant den fantastiske slemmen 6 hjerter. Der er det bare å ta en ruterstjeling på den korte trumfhånden. Da blir det fem trumfstikk (hjerter) + tre sparstikk, ruter ess og tre kløverstikk = 12. En bra slem er 6 kløver som står om kløveren sitter 4-3. Det tåles en kløvertaper og ruterutspill er ikke truende. Men her er det to kløvertapere. 

Det var nok ikke så fristende å spille ut ruter mot grandkontrakt med ruterfarge på bordet (øst). Men kløverutspill virker å være et dårlig og ikke særlig godt gjennomtenkt valg selv om det er lettere å si det med fasit i hånd. Med annet utspill enn kløver må det bli bet i 6NT.

Tre Ø/V-par som fikk kløver ut mot 6NT vant den og fikk +28 av 32 mulige plusspoeng. Karlberg-Thomassen fikk lurt til seg tretten stikk i 6NT og tok toppen Ø/V. 

Resten av feltet var omtrent delt med bet i slem og utganger. De som fikk kløver ut mot 3NT og noterte tolv stikk fikk hele +21,7 poeng. Vinnerparet i kvaliken satt i mot slem og fikk +14.