WBT MASTERS BODØ: BROGI TIL TOPPS!

Det ble lag BROGI som gikk til topps i den internasjonale lagturneringen WBT MASTERS BODØ. På laget spilte Boye Brogeland, Christian Bakke, Geir Helgemo og Michal Klukowski.

Her er hele resultatlisten:

Alle kampresultater, navn på deltakerne, spillene osv. finner du her.

I den siste kampen kom det til slutt to slemspill. Først en nokså vanlig 6NT som ble meldt og vunnet på ni av de tolv bordene. Så kom en 6 spar som så slik ut:

Motparten hadde ikke meldt. Hvordan spiller du 6 spar etter ruter konge i utspill fra øst?

Bakke stakk og stjal en ruter. Så hjerter ess og hjerter til stjeling fulgt av nok en ruterstjeling. Så A-K i kløver og kløver til stjeling, begge fulgte tre ganger kløver. Den siste ruteren ble stjålet, og nå var det ikke noe problem lenger siden hele spillet så slik ut:

6 spar med tolv stikk ble kopiert ved det andre bordet. Øst hadde et helt opplagt utspill med ruter konge, men om han hadde hatt litt andre kort og spilt ut trumf til esset og nok en trumf ville det blitt litt vanskeligere. Da må hjerterfargen utnyttes, og det kan være litt et valg av og til med slik farge. Men esset fulgt av en stjeling er nok best kanskje sitter kongen dobbel. Slik det sitter kan hjerter konge presses ut mot trumf og det ordner seg med tolv stikk på den måten også.

Denne slemmen var det litt vanskeligere å finne rundt omkring i slane. Syv av tolv lag spilte utgang, fire N/S par noterte +1430. Engelske Byrne-Bell fikk en kalas-score da de ble doblet i 6 spar og slengte på blålappen, redobler! Det endte med den uvanlige scoren +2070.