Auksjon til inntekt for juniorarbeid - LØP OG KJØP!

I år som i fjor arrangerer Helgeland Juniorbridgeklubb en auksjonsturnering hvor inntektene går til det formidable juniorarbeidet de gjør, inkludert junior camp. Den juniorcampen (på Lovund) ble jo en dundrende suksess sist, noe som vakte internasjonal oppsikt.

Selve auksjonsturneingen vil skje 2.januar på RealBridge. Der kan altså de som ønsker å støtte det viktige arbeidet med bridge for barn og unge kjøpe seg en kjent spiller som makker.

Objektene i auksjonen er en rekke internasjonale stjernespillere som har sagt seg villige til å stille opp. Det er mange helproffe, noen halvproffe og en god del andre meget gode spillere å velge mellom om man ønsker å gi bud, selvsagt til forskjellige priser. Ønsker du å få spille med en Bilde eller en Helgemo må du nok grave ganske dypt i lommeboka, men det kan kanskje være verd det? Det er mange andre fine spillere som vil gi deg en hyggelig turnering hvis ditt bud holder. Og viktigst av alt, du støtter noe veldig bra! 

Auksjonen varer til onsdag 15.desember kl.14 (CET), så her er det fortsatt muligheter for et røverkjøp. Det er mange objekter som fortsatt står med latterlig lave bud. Så sjekk dette og gi et bud!

Hvis du ikke kan spille den dagen, eller om du allerede har gitt bud på noen og tror du vinner med budet ditt, kan du likevel kjøpe deg en spiller (eller enda en) og gi han/hun bort i julegave til en bridgevenn.

LØP OG KJØP!

Hvordan det ligger an i auksjonen som allerede har pågått en stund nå finner du her.  

 

  

Så nær, men...

På resultatlisten i TRI NATIONS (Australia, Indonesia og New Zealand) ser ikke mitt lag ut til å ha vært nære seieren sammenlagt, men bare å unngå en liten motspillsfeil i siste runde ville vært nok til å kapret seieren.

Etter en nokså svak dag 1 var trøsten at det var veldig jevnt. Søndag gikk det noe bedre for oss og plutselig gikk resultatene i andre kamper vår vei. Så da vi skulle møte lederlaget Australia 1 i siste kamp ville en bra seier holde til å gå forbi dem.

Vi vant kampen, men bare med noen få IMP. Spillet som ble snakket om etter kampen var en utgang som kan betes, og det er i så fall dobbelsving siden N/S var i delkontrakt ved det andre bordet.

Som vest spiller du ut en stor kløver mot 4S. Makker legger en en liten, og med singelton hos blindemann er det i prinisppet Lavinthal (fargeskiftsignal). Men uansett signaler ser ruterskift ut til å være logisk. Det er jo en fare her for at hjerterfargen blir godspilt. De fleste skifter vel automatisk til ruter 10. Da er det en bet sekunder senere siden hele spillet ser slik ut:

Med kløver ut og ruter 10 i skift får forsvaret tre stikk i minorfargene og ett stikk i hjerter.

Makker og jeg spilte 3 spar og fikk tråkka på oss ti stikk, +170.

Våre lagkamerater som skulle spille motspill mot 4S har imidlertid en intellligent avtale i situasjoner hvor det skiftes til en farge med A-J-x på bordet. Det kan nemlig være et dilemma for han bak bordet hvis han har K-x-x-(x) hvis spillefører legger liten. Skal han legge liten (riktig om makkeren har Q-10-9), eller ta stikket for kongen. Spørsmålet blir altså om han som skiftet til tieren har Q-10-9 eller bare 10-9-x. Derfor spiller de tieren hvis de også har damen (eller kongen), og nieren hvis de ikke har høyere honnør. Altså kun mot den kombinasjonen hos blindemann.

Vest skiftet til ruter 9. Spillefører så det var ganske håpløst, men gjorde det eneste forsøket han kunne ved å legge liten. Dat kan i så fall ordne seg om ruter sitter 5-2 og han som kommer inn i hjerter ikke har det andre ruterstikket. I så fall kan kanskje hjerteren la seg godspille uten at de får det andre ruterstikket, og hjerteren gir ruteravkast etter hvert. Men slik det her sitter er det null sjanse. Hvis ikke...

Vest fulgte altså opplegget deres og skiftet til ruter 9. Men øst hadde glemt den fine avtalen og trodde syd hadde ruter 10. Så da det ble lagt liten fra nord stakk han med damen. Da fikk de kun ett stikk i ruter for hjerteren lot seg godspille med 3-3 sitsen, kombinert med at trumfen også satt snilt.

Dermed ble det ved det bordet ti stikk, -620 og 10 IMP ut. Betes kontrakten er det 16 IMP i sving (6 IMP inn) og i det som var den avgjørende kampen ville det vært nok til å ta "pokal'n".