Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Så nær, men...

På resultatlisten i TRI NATIONS (Australia, Indonesia og New Zealand) ser ikke mitt lag ut til å ha vært nære seieren sammenlagt, men bare å unngå en liten motspillsfeil i siste runde ville vært nok til å kapret seieren.

Etter en nokså svak dag 1 var trøsten at det var veldig jevnt. Søndag gikk det noe bedre for oss og plutselig gikk resultatene i andre kamper vår vei. Så da vi skulle møte lederlaget Australia 1 i siste kamp ville en bra seier holde til å gå forbi dem.

Vi vant kampen, men bare med noen få IMP. Spillet som ble snakket om etter kampen var en utgang som kan betes, og det er i så fall dobbelsving siden N/S var i delkontrakt ved det andre bordet.

Som vest spiller du ut en stor kløver mot 4S. Makker legger en en liten, og med singelton hos blindemann er det i prinisppet Lavinthal (fargeskiftsignal). Men uansett signaler ser ruterskift ut til å være logisk. Det er jo en fare her for at hjerterfargen blir godspilt. De fleste skifter vel automatisk til ruter 10. Da er det en bet sekunder senere siden hele spillet ser slik ut:

Med kløver ut og ruter 10 i skift får forsvaret tre stikk i minorfargene og ett stikk i hjerter.

Makker og jeg spilte 3 spar og fikk tråkka på oss ti stikk, +170.

Våre lagkamerater som skulle spille motspill mot 4S har imidlertid en intellligent avtale i situasjoner hvor det skiftes til en farge med A-J-x på bordet. Det kan nemlig være et dilemma for han bak bordet hvis han har K-x-x-(x) hvis spillefører legger liten. Skal han legge liten (riktig om makkeren har Q-10-9), eller ta stikket for kongen. Spørsmålet blir altså om han som skiftet til tieren har Q-10-9 eller bare 10-9-x. Derfor spiller de tieren hvis de også har damen (eller kongen), og nieren hvis de ikke har høyere honnør. Altså kun mot den kombinasjonen hos blindemann.

Vest skiftet til ruter 9. Spillefører så det var ganske håpløst, men gjorde det eneste forsøket han kunne ved å legge liten. Dat kan i så fall ordne seg om ruter sitter 5-2 og han som kommer inn i hjerter ikke har det andre ruterstikket. I så fall kan kanskje hjerteren la seg godspille uten at de får det andre ruterstikket, og hjerteren gir ruteravkast etter hvert. Men slik det her sitter er det null sjanse. Hvis ikke...

Vest fulgte altså opplegget deres og skiftet til ruter 9. Men øst hadde glemt den fine avtalen og trodde syd hadde ruter 10. Så da det ble lagt liten fra nord stakk han med damen. Da fikk de kun ett stikk i ruter for hjerteren lot seg godspille med 3-3 sitsen, kombinert med at trumfen også satt snilt.

Dermed ble det ved det bordet ti stikk, -620 og 10 IMP ut. Betes kontrakten er det 16 IMP i sving (6 IMP inn) og i det som var den avgjørende kampen ville det vært nok til å ta "pokal'n".

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.