BRIDGE FOR ALLE - Tenerife

Ja, det er fortsatt pandemi, men stadig flere kommer seg ut på tur likevel. Og det er jo kjempbra!

I perioden 10.-29. januar arrangerer BRIDGE FOR ALLE sin (en av to slike arrangement i året) populære bridgeferie på Tenerife. Det er massevis av aktiviteter, quiz, hjernetrim, golf, undervisning og andre ting. Men først og fremst bridge hver dag i to puljer. For å delta i B er det visse kriterier med hensyn til antall mesterpoeng og slikt for paret.

De første dagene har det vært med rundt 60 par totalt, og onsdag startet en hovedturnering hvor det deltar 54 par i A og 19 par i B.

Resultater fra bridgen på Tenerife kan du finne på Bridge for Alle sin hjemmeside under resultater, her. 

Som vanlig er det på Paradise Park Fun Lifestyle Hotel deltakerne koser seg

Vi tar med et spill fra onsdagens spilling.

Her var det ikke lett å finne frem til toppkontrakten som er 7 kløver Ø/V.

Spilleføringen bør være en formalitet i kløverkontrakt, tretten nokså opplagte stikk. Men noen fikk tolv.

Enkleste måte å se på det (analysere) i slike trumfkontrakter med mange trumf på hver hånd er å se på en hånd som hovedhånd - den hånden du forsøker å godspille. En behøver jo ikke godspille begge hendene! Her er det vests hånd som har færrest "hull", tapere som må dekkes opp. Det spiller ingen rolle hvem som er spillefører!

Eneste bekymring er vests andre ruter. Men etter å ha trumfet to runder spilles hjerter, og det kastes ruter fra øst ned til singelton ess. Deretter er det bare å trumfe en ruter, og vests hånd står. 

Det var bra nok å melde lilleslem. De som spilte det og fikk de opplagte tretten stikkene noterte hele +18 av 26 oppnåelige.

Noen steder åpnet sikkert nord med 2 spar - Tartan - spar og en minor. Da vil syd sperre videre. Vest melder seg på med en eller annen melding, men det blir ikke enkelt å få kontroll på det etter en slik start. Likevel kan agresssive meldinger fra N/S føre til at Ø/V på en måte snubler seg ut i slem.

Slem bør imidlertid Ø/V melde kontrollert om de får melde i fred. Å melde storeslem er imidlertid ikke enkelt med slike kort.

Kanskje kan de gå an om Ø/V får etablert et utgangskrav/sleminvitt med kløverstøtte, og vest kan få brukt Exclusion Blackwood i spar. Hvis han får vite om de to essene øst har, og kanskje også hjerter konge ved hjelp av et konge spørsmål kan vest se stikkene de har til sammen. Men dette vil være forbeholdt et særdeles samspilt makkerpar med et særdeles godt system. Så lilleslem er absolutt greit nok meldt det.

Selv i et VM ville det vært veldig få som fant frem til storeslem med disse kortene.