Surt tap for det "norske" laget i EM FOR MIX LAG

MIX LAG

Det ble en ordentlig thriller i lag DE BOTTON sin Round of 16 kamp i lagmixen i Strasbourg-EM. De møtte det tysk/danske laget SPARKLING VINTAGES. For De Botton spilte flere norske spillere: Gunn Tove Vist, Thomas Charlsen og Thor Erik Hoftaniska (han bor i England). Med litt god vilje kan vi nevne Arthur Malinowski (bor også i England) også som litt nordmann, og i tillegg til de fire var Janet De Botton og Nevena Senior på laget (begge England).

Det var jevnt før de 14 siste spillene, DE BOTTON ledet med 8 IMP. Ganske tidlig i det siste settet tok Hoftaniska ganske kraftig i, og lyktes etter bra samarbeid med makker Gunn Tove Vist.

Hoftaniska åpnet med 1 kløver med østs kort. Syd meldte inn 1 spar, og Gunn Tove sa 2 ruter som naturlig kravmelding. Nord sa 3 ruter – støtte i spar og bra kort – og det var Hoftaniska sin tur. Han hadde ikke mange HP, men hadde fått glimrende kort i ruterkontrakt, spesielt om vest har minst femkorts ruter som vel er ganske sannsynlig i dette tilfellet. Thor Erik sa 4 spar, ruterstøtte og kortfarge! Da ville Gunn Tove i slem og sa 5NT – velg slem – en bra melding for å ikke låse seg på ruterslem etter å ha meldt ruter med kun kongen fjerde.

Som du kan se er ikke ruterslem bra i det hele tatt da det med den fargen må bli minst to rutertapere. Men over Gunn Tove sin 5NT foreslo Thor Erik 6 kløver som ble kontrakten. I kløverkontrakt gir majorstikkene avkast for to rutere, så med to små mot kongen fjerde i ruter står slemmen fordi ruter ess stter foran kongen (og at det ikke er noen ruterstjeling fra start).

Pluss 920 var verd 11 IMP da det ble spilt 5 kløver med tolv stikk ved det andre bordet. Det jevnet imidlertid seg ut, og med noen få spill igjen var DE BOTTON i en marginal ledelse før en liten sving bragte dem under med 1 IMP idet det siste spillet gjenstod! I det spillet meldte Vist-Hoftaniska en ganske hardmeldt, men nydelig lilleslem. Kunne veteranene Schaltz-Schaltz butte ut det?

De gjennomførte spillet like etterpå og kom seg omsider i slemmen de også, og et surt tap for det «norske» laget var et faktum etter å ha kjempet meget godt gjennom hele kampen. På Sparkling Vintages spilte foruten nevnte Dorthe og Peter Schaltz disse fire: Sabine Auken-Roy Welland (Tyskland) og Nadia Bekkouche-Flemming Danielsen (Danmark)

MIX PAR

Parkvalifiseringen (mix) er over, og de neste to dagene spilles det semifinale A og B. Det går an å komme seg til A-finalen via semi-B, men det er alltid et nåløye. I semifinale A vil Svein Aril Naas Olsen spille sammen med hans danske makker Julie Marina Sigsgaard etter en meget sterk prestasjon i kvaliken hvor det ble 5.plass til slutt.

Glimrende innsats av Svein Aril Naas Olsen så langt i Strasbourg!

Det er foreløpig litt uklart hvor mange som spiller i semifinale A siden det også vil komme inn noen par fra de sist utslåtte lagene i lagturneringen, så akkurat det kommer vi tilbake til i morgen.

SENIOR PAR

Arne Thomassen- Helge Hantveit kom på 8.plass i veteranenes par-kvalik, og vi finner Tor Bakke – Rune Anderssen på 14.plass.

(Alt dette er litt uoffiselt siden det er skrevet like etter dagens siste spill var ferdig.) 

Resultater og annen informasjon om det åpne EM i Strasbourg finner du her. 

EM MIX PAR OG LAG

Samtidig som det halvt norske laget DE BOTTON (Gunn Tove Vist, Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen) kjemper om en plass i Round of 8 i mixed teams pågår kvalifiseringen for mixed pairs.

I parturneringen er det to dager med kvalik, to med semifinale (A og B) før det også er to dager med finale. Så langt har Svein Aril Naas Olsen gjort det meget bra sammen med sin danske makker Julie Marina Sigsgaard. De har vært i tetbildet hele veien. Akkurat i skrivende stund ligger de på 4.plass like bak nr. 3 og nr. 2 idet det nærmer seg slutten av kvalifiseringen. 

I Round of 16 Mixed Teams er det helt jevnt mellom DE BOTTON og dansk/tyske SPARKLING VINTAGES.

Alle resultater og annen informasjon inkludert live updates finner du her. 

  

EM i Strasbourg: Norske spillere henger godt med i mixed teams

Åpent EM (10th European Transnational Championships) startet i helgen i Strasbourg, Frankrike. Den første uken er det mix- og seniorturneringer. Lørdag starter Åpent EM for lag som etterfølges av BAM og parturneringer.

I mix-lag startet 69 lag fra 32 nasjoner. Syv lag hadde norske spillere i startoppstillingen.

Så langt har lag DE BOTTON gjort det skarpt og skal spille Round of 16 på tirsdag. På det laget spiller bla. Gunn Tove Vist, Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen sammen med engelske spillere. De gikk knallhardt ut i sin første slutsspillkamp som var mot israelske EMERALD. DE BOTTON sikret avansement selv om det ble en ganske jevn kamp til slutt. I neste runde møter de Sparkling Vintages, en sterk tysk/dansk kombinasjon som vant kvalifiseringen. 

I første halvrunde i R 32 var det enveiskjøring i favør DE BOTTON. Vist-Hoftaniska hadde full klaff når det gjelder slemspill. Her er et av dem:

Dette er ikke enkle kort å melde. Ved de fleste bord passet syd før vest åpnet med 1 ruter, noen steder 1 hjerter. Med så bra kort er det korrekt å åpne med lengste farge selv om enkelte åpner med majorfargen med slikt. Da får de ikke vist 5-6, men kan kanskje få vist 5-5 fordeling.

Problemet mange steder var at nord meldte inn, og da blir det ikke så lett å få fortalt så godt hva man har uansett valg av åpningsmelding. Men Vist-Hoftaniska fant frem til 6 ruter.

Nord tok for spar ess i utspill, og da var det ikke så veldig vanskelig. To hjertere kan trumfes hos øst, og to kan kastes på toppstikkene i kløver. Det ble en fin +1370 til notering og gevistspill for DE BOTTON da EMERALD sitt Ø/V par ved det andre bordet spilte utgang (12 IMP inn). Kampen ble til slutt vunnet med 15 IMP. 

Mesterskapssiden med resultater og all slags annen informasjon finner du her.