Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

EM i Strasbourg: Norske spillere henger godt med i mixed teams

Åpent EM (10th European Transnational Championships) startet i helgen i Strasbourg, Frankrike. Den første uken er det mix- og seniorturneringer. Lørdag starter Åpent EM for lag som etterfølges av BAM og parturneringer.

I mix-lag startet 69 lag fra 32 nasjoner. Syv lag hadde norske spillere i startoppstillingen.

Så langt har lag DE BOTTON gjort det skarpt og skal spille Round of 16 på tirsdag. På det laget spiller bla. Gunn Tove Vist, Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen sammen med engelske spillere. De gikk knallhardt ut i sin første slutsspillkamp som var mot israelske EMERALD. DE BOTTON sikret avansement selv om det ble en ganske jevn kamp til slutt. I neste runde møter de Sparkling Vintages, en sterk tysk/dansk kombinasjon som vant kvalifiseringen. 

I første halvrunde i R 32 var det enveiskjøring i favør DE BOTTON. Vist-Hoftaniska hadde full klaff når det gjelder slemspill. Her er et av dem:

Dette er ikke enkle kort å melde. Ved de fleste bord passet syd før vest åpnet med 1 ruter, noen steder 1 hjerter. Med så bra kort er det korrekt å åpne med lengste farge selv om enkelte åpner med majorfargen med slikt. Da får de ikke vist 5-6, men kan kanskje få vist 5-5 fordeling.

Problemet mange steder var at nord meldte inn, og da blir det ikke så lett å få fortalt så godt hva man har uansett valg av åpningsmelding. Men Vist-Hoftaniska fant frem til 6 ruter.

Nord tok for spar ess i utspill, og da var det ikke så veldig vanskelig. To hjertere kan trumfes hos øst, og to kan kastes på toppstikkene i kløver. Det ble en fin +1370 til notering og gevistspill for DE BOTTON da EMERALD sitt Ø/V par ved det andre bordet spilte utgang (12 IMP inn). Kampen ble til slutt vunnet med 15 IMP. 

Mesterskapssiden med resultater og all slags annen informasjon finner du her. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.