ÅPENT EM i Strasbourg - 2. del

Den første delen av EM bestod av mix- og seniorturneringer og ble avsluttet i går i Strasbourg hvor åpent EM foregår.

I dag starter OPEN TEAMS og WOMENS TEAMS.

I OPEN TEAMS stiller 93 lag med spillere fra 40 nasjoner. Åtte av de lagene er norske, eller har med i alle fall en eller flere norske spillere.

I WOMENS TEAMS skal 15 lag delta, 17 nasjoner er representert. To av lagene har norsk innslag.

I det kvalifiseringen i lagturneringene er ferdig og lag begynner å ryke ut starter parturneringene og BAM (Board a Match). Det blir mye spennende bridge å følge med på helt frem til lørdag 17.juni.

Utviklingen i EM MIX PAR, finalen

Mix-finalen ble som allerede rapportert en norsk suksess med 2.plass, 7.plass og 11.plass samt at det var enda et (halvt) norsk par med i den 26 par store A-finalen.

Thor Erik Hoftaniska – Gunn Tove Vist sin 2.plass er såklart storveis. Men det så lenge ut som det kunne bli enda mer medaljedryss på de norske.

Etter første sesjon av finalens tre sesjoner ledet Åse Langeland – Harald Eide. I tillegg lå Astrid Steen Lybæk – Erik Bølviken på 3.plass. Hoftaniska-Vist startet bra i finalen, men avsluttet ikke så bra i 1.sesjon og lå på 11.plass. Det fjerde paret med norsk innslag var Svein Aril Naas Olsen sammen med danske Julie Marina Sigsgaard. De gjorde det kjempebra både i kvaliken og semifinalen, men fikk det ikke til å stemme i finalen.

I andre sesjon spilte Hoftaniska – Vist seg oppover og avsluttet sesjonen på 3.plass i sammendraget. Langeland – Eide holdt koken og lå som nr. 2. Steen – Lybæk lå som nr. 11 da det gjenstod en sesjon. Det var godt håp om norsk medalje, og kanskje kunne det bli mer enn en pallplassering?

Utover i finalen var det amerikanske Michael og Debbie Rosenberg som tok kommandoen. Og de stakk ordentlig i fra i siste sesjon. Seiersmarginen var på over 6 %.

Det var altså Hoftaniska – Vist som ble nr. 2. Bronsen gikk til Romanskova - Bethers fra Latvia.

(Bildet er hentet fra bulletinen. Alle de fyldige bulletinene med massevis av godt bridge stoff finner du her)

Dessverre avsluttet Langeland – Eide med en svak sesjon og falt noe på listen. Det ble 7.plass til slutt, selvsagt en meget god prestasjon. Bra kjempet også av Steen Lybæk – Bølviken som ble nr. 11.