Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Surt tap for det "norske" laget i EM FOR MIX LAG

MIX LAG

Det ble en ordentlig thriller i lag DE BOTTON sin Round of 16 kamp i lagmixen i Strasbourg-EM. De møtte det tysk/danske laget SPARKLING VINTAGES. For De Botton spilte flere norske spillere: Gunn Tove Vist, Thomas Charlsen og Thor Erik Hoftaniska (han bor i England). Med litt god vilje kan vi nevne Arthur Malinowski (bor også i England) også som litt nordmann, og i tillegg til de fire var Janet De Botton og Nevena Senior på laget (begge England).

Det var jevnt før de 14 siste spillene, DE BOTTON ledet med 8 IMP. Ganske tidlig i det siste settet tok Hoftaniska ganske kraftig i, og lyktes etter bra samarbeid med makker Gunn Tove Vist.

Hoftaniska åpnet med 1 kløver med østs kort. Syd meldte inn 1 spar, og Gunn Tove sa 2 ruter som naturlig kravmelding. Nord sa 3 ruter – støtte i spar og bra kort – og det var Hoftaniska sin tur. Han hadde ikke mange HP, men hadde fått glimrende kort i ruterkontrakt, spesielt om vest har minst femkorts ruter som vel er ganske sannsynlig i dette tilfellet. Thor Erik sa 4 spar, ruterstøtte og kortfarge! Da ville Gunn Tove i slem og sa 5NT – velg slem – en bra melding for å ikke låse seg på ruterslem etter å ha meldt ruter med kun kongen fjerde.

Som du kan se er ikke ruterslem bra i det hele tatt da det med den fargen må bli minst to rutertapere. Men over Gunn Tove sin 5NT foreslo Thor Erik 6 kløver som ble kontrakten. I kløverkontrakt gir majorstikkene avkast for to rutere, så med to små mot kongen fjerde i ruter står slemmen fordi ruter ess stter foran kongen (og at det ikke er noen ruterstjeling fra start).

Pluss 920 var verd 11 IMP da det ble spilt 5 kløver med tolv stikk ved det andre bordet. Det jevnet imidlertid seg ut, og med noen få spill igjen var DE BOTTON i en marginal ledelse før en liten sving bragte dem under med 1 IMP idet det siste spillet gjenstod! I det spillet meldte Vist-Hoftaniska en ganske hardmeldt, men nydelig lilleslem. Kunne veteranene Schaltz-Schaltz butte ut det?

De gjennomførte spillet like etterpå og kom seg omsider i slemmen de også, og et surt tap for det «norske» laget var et faktum etter å ha kjempet meget godt gjennom hele kampen. På Sparkling Vintages spilte foruten nevnte Dorthe og Peter Schaltz disse fire: Sabine Auken-Roy Welland (Tyskland) og Nadia Bekkouche-Flemming Danielsen (Danmark)

MIX PAR

Parkvalifiseringen (mix) er over, og de neste to dagene spilles det semifinale A og B. Det går an å komme seg til A-finalen via semi-B, men det er alltid et nåløye. I semifinale A vil Svein Aril Naas Olsen spille sammen med hans danske makker Julie Marina Sigsgaard etter en meget sterk prestasjon i kvaliken hvor det ble 5.plass til slutt.

Glimrende innsats av Svein Aril Naas Olsen så langt i Strasbourg!

Det er foreløpig litt uklart hvor mange som spiller i semifinale A siden det også vil komme inn noen par fra de sist utslåtte lagene i lagturneringen, så akkurat det kommer vi tilbake til i morgen.

SENIOR PAR

Arne Thomassen- Helge Hantveit kom på 8.plass i veteranenes par-kvalik, og vi finner Tor Bakke – Rune Anderssen på 14.plass.

(Alt dette er litt uoffiselt siden det er skrevet like etter dagens siste spill var ferdig.) 

Resultater og annen informasjon om det åpne EM i Strasbourg finner du her. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.