Island, lag: Kåre Bogø på 3.plass

I Reykjavik ble bridgefestivalen avsluttet med lagturnering for 74 lag.

Beste nordmann ble Kåre Bogø som spilte på lag med tre dansker (lag Denmark), Mads Grove, Anders Hagen og Mads Eyde. De ble kun slått av to islandske lag.

Lag SILLA (Brogeland, Sælensminde, Gillis og Austberg) ble nr. 15, men de snubla skikkelig i siste runde. De lå på 6.plass før den kampen, men stortap mot laget som til slutt vant sendte dem nedover på listen. 

Resultatene finner du her.

Sterk 3.plass til Mads Grove, Anders Hagen, Mads Eyde og Kåre Bogø

I dette spillet samarbeidet Mads Eyde og Kåre Bogø godt for å finne frem til toppkontrakten.

En kan kansje synes Ø/V var litt passive her. For eksempel kunne øst ha åpnet i tredje hånd, og vest i så fall sperret i spar. Men uansett er meldingsforløpet flott. Syd fastsatte hjerter som trumf og fortalte om en kanonhånd med hjerterstøtte. Nord hadde ingenting å skjemmes over og bidro med en kontrollmeling. Da spurte Bogå om antall Key-Cards, og Mads viste ett med 5 kløver. Syds 5 ruter spurte etter trumf dame, og nord sa "Ja, den har jeg" med sitt hopp til 6 hjerter. Hvis han ikke hadde hatt trumfdamen ville han sagt 5 hjerter (avslag). Da visste Bogø nok og avsluttet med å melde storeslem som ikke var helt nedlegg, men nesten. Ruterfargen lot seg enkelt godspille, og +1510 ble notert ganske raskt. Godt meldt!

Dette ga 14 IMP til lag Denmark da N/S ved det andre bordet stoppet i utgang! Det var faktisk ikke så uvanlig med utgang N/S, over halvparten av N/S-parene spilte 4 hjerter. Ved mange av de bordene var Ø/V mer aktive, og det ble ikke så lett for N/S. I mange kamper ble det 11 IMP inn for å spille 6 hjerter med tretten mot utgang ved det andre bordet!