SIV THORESEN ble historisk

Lag Thoresen tok seieren i 1.divisjon. Det betyr at Siv Thoresen ble den første kvinnelige seriemester i Norge.

Dette er ikke overraskende, Siv har nok vært den beste norske spilleren kvinneklassen i en årekke og hun har også leverte en rekke topp resultater i åpen klasse. I seriemesterskapet har hun fra før to sølvmedaljer og to bronse!


Endelig seriemester, en tittel Siv Thoresen har vært nær flere ganger

Lag Thoresen virket veldig solide den siste spillehelgen, og seiersmarginen ble stor, over 10 VP ned til nr. 2 selv om det ble tap for vinnerlaget i aller siste kamp.

Det jeg fikk med meg var god og solid spilling av seriemestrene, og det virket som de hadde god flyt også. Her er et par spill fra siste spilledag.


La oss si du sitter vest med dette og hører 1 grand (15-17) fra syd, Stayman fra nord, 2 spar fra syd og 3 grand fra nord.

Hva spiller du ut?


Resultatene for både 1 divisjon (12 lag) og tre andredivisjonspuljer viser at litt over en tredel av N/S-parene vant 3 grand med elleve eller tolv stikk.

Forsvaret har fem ruterstikk å hente, men vest må treffe ruter ut. Med hjerter ut og opp med damen fra nord ble det tolv stikk flere steder. Noen fikk tolv stikk etter ruter ut også, men det etter en klar feil av øst som ikke la kongen slik at syds dame vant første stikk.

Som du ser er 4 spar en mye bedre kontrakt, men det er ganske naturlig å komme i 3 grand slik det fleste har definert sitt system. Kun ett par i disse fire puljene meldte 4 spar, Ole Berset og Bjørn Olav Ekren. Siv Thoresen og Tolle Stabell var i 3 grand og noterte +690 etter hjerterutspill fra vest.

Her er et spill hvor det også er imponerende hvor mange som vant 4 spar, nesten halvparten av N/S parene. 

 
Det ser nokså naturlig ut med kløverutspill fra begge sider. Og det kom nesten overalt, men noen steder skiftet øst til ruter knekt i andre stikk. Da kunne utgangen vinnes ved å spille kun spar ess, så fire runder hjerter, den siste med avkast av den andre kløvertaperen. De tapte kun ett stikk i kløver og to i trumf.

Hvis forsvaret tar to kløverstikk må sparen spilles for kun en taper. Esset først er naturlig, og da blir det to startapere.

Ser du vinnervarianten med denne sitsen?

Enten må det spilles liten spar til tieren, damen og kongen, så senere finesse over spar knekt. Det går også bra om det spilles spar dame fra syd, men det er jo ganske hårreisende spilt om for eksempel vest har kongen singel.

Siv og Tolle satt i flyten og vant masse slike marginale utganger, +620 i dette spillet.