EM MIX LAG: Vanskelig oppgave for Norge

Tirsdag ble en dårlig dag for det norske laget i mix-EM for lag i Lisboa. Det startet bra med en fin seier (15.15 - 4,85 VP) mot England, men fortsettelsen ble tre klare tap. Det var et tøft program for Norge denne dagen med fire sterke motstandere. Med kun 24VP på fire kamper (40 er middels) falt laget på listen og ligger før de to siste spilledagene på 16.plass.

Avstanden opp til topp-8 (VM-plass) er 29VP. Det er mye, men langt i fra umulig med en knallspurt. Om ikke programmet som gjenstår er lett så er det i alle fall mer overkommelig enn tirsdag. Norge skal møte tre lag som ligger klart svakere plasssert, fire lag som ligger plassert omtrent som Norge, og kun ett lag som ligger på topp 10 (Danmark). Vi krysser fingre og håper på storspilling onsdag og torsdag!

Sverige har tatt ledelsen i mesterskapet. Danmark ligger på 6.plass.

Det var lyspunkter også tirsdag for de norske spillerne, spesielt i morgenkampen mot England. Her skal du se hvordan Christian Bakke-Marianne Harding fikk tak i 12 IMP, godt assistert av Odin Svendsen som fant beste utspill ved det andre bordet.

Marianne (øst) hørte nord åpne med 2 hjerter i 3.hånd, og det viste 8-11 hp med sekskorts farge. Marianne doblet, syd sa pass, og Christian meldte 2 spar. Da sa simpelthen øst 4 spar, en bra sats da det skal veldig lite til hos vest for at det står. Syd trodde ikke på denne kontrakten og doblet. Kontrakten er jo enkelt bet med ett hjerterstikk og tre trumftapere, men nord visste ikke hva som var riktig utspill. Han prøvde liten ruter. Da hadde Bakke fått den lillefingeren som gjorde at han kunne ta hele hånda; han tok ruterfinessen med knekten. Så to store ruter med avkast av to hjerter fra hånden. En hjerter ble stjålet, så kløver til øst og mer hjerter. Syd var sjanseløs og kunne ikke få mer enn de tre trumfstikkene. Han trumfet høyt og spilte trumf, men da var det bare å spille ruter. Selv om syd da kunne trumfe ble ruterkvisten godspilt i det stikket, og det var ti stikk, +590.

Ved det andre bordet tok Svendsen for hjerter ess med det samme mot 4 spar udoblet. Det var ikke mulig å unngå tre trumftapere, en bet og +50 til Norge. Spillet ga det norske laget 12 IMP.

Mer slikt i morgen gutter og jenter!