Tøft meldt av Janet De Botton

I ALT V for lag på BBO skal lag DE BOTTON spille semifinale. De leder og hadde mer enn nok margin til nr. 5 til å være sikret viderespill idet en kamp gjenstod.

Lagkaptein på norske Hoftaniska-Charlsen sitt lag er Janet De Botton som er DBE (Dame Commander of the order of the British Empire),  med andre en veldig prominent skikkelse i UK. I mange år har hun brukt mye av sin fritid på bridge og oppnådd gode resultater.

Dame Janet De Botton - tøff DAME ved bridgebordet!

I kampen mot lag BLASS viste De Botton at hun kan være tøff nok i kamp mot de aller beste. Hun fikk god hjelp av makker Arthur Malinowski, men måtte ta en tøff avgjørelse selv til slutt. Motstandere var de nederlandske verdensstjernene Brink-Drijver.

Etter at De Botton åpnet med 1NT og Arthur meldte 2 ruter - overføring - sa nord 2 spar. De Botton meldte 3 hjerter, syd sa 4 spar og Arthur 5 spar! Da er jo makkerparet allerede i lilleslem, så vests melding må være storeslemsinvitt. Idet nord stampet videre med 6 spar var det De Bottons tur. Modig klinket hun til med 7 hjerter som Brink (syd) doblet. Slik så hele spillet ut.

N/S sin stamp var glimrende.  Men det hjalp ikke å stampe, eller på en måte førte det egentlig til at de presset Ø/V til en bra storeslem. Den går imidlertid bet om syd spiller ut kløver.

Brinks dobling kom nord i forkjøpet, for hvis syd ikke dobler kan nord doble som Lightnerdobling som ber om unaturlig utspill, i hvertfall ikke sparutspill som de har meldt. Selv da kan det gå galt for N/S, for syd vet jo uansett ikke hvilken farge han skal velge å spille ut fra i valget mellom kløver og ruter.

Slik det var prøvde syd ruter ess mot 7 hjerter doblet, og De Botton stjal hos blindemann. Det var fortsatt ikke over, for nå måtte hun gjette hvilken trumfhonnør hun skulle legge ned først siden trumfen satt 3-0. Da hun valgte riktig kunne en formidabel +2470 noteres!

Med spar ut blir det bet i lilleslem om trumfen gjettes feil. Ved det andre bordet kom det spar ut mot 6 hjerter, men spillefører gjettet riktig! Det ble det altså notert en god +1460 (tretten stikk) som ga Ø/V håp, men det ble 14 IMP ut!

Det ryktes at Brink var litt frustrert. Han satt med ett ess mot storeslem og trodde vest var renons i spar sånn at ruter ess nesten må gi stikk, men De Botton vant likevel 7 hjerter hvor andre gikk bet i lilleslem. Og Brink-Drijver kunne vel egentlig ikke stampe i 7 spar mot en storeslem som godt kan gå bet?