Tórshavn bridgefestival

I Tórshavn på Færøyene ble det nettopp vært bridgefestival, og hovedturneringen (par) ble avsluttet i går. Det deltok noen norske par og på 4.pass finner vi Torkild Hagen og Aron Thorfinsson. Sistnevnte er fra Island, men såvidt jeg har funnet ut er han bosatt i Norge. 

Torkild Hagen (t.v) og Aron Thorfinsson kom på 4.plass i Tórshavn (Foto: Pernille Lindaas)

På bra plasseringer finner vi to norske damepar; Lise Blågestad-Pernille Lindaas ble nr. 11, og Stine Holmøy- Maja Rom Anjer fulgte opp med 13.plass. 

Her er et spill som Blågestad-Lindaas likte godt.

Det var ikke mange som fant frem til 6 hjerter som N/S i dette spillet, men slem med kun 23 HP til sammen stod i røyk og damp!

Selv med trumf ut er det enkelt, for trumfen sitter 1-1 så forsvaret får ikke spilt mer enn en gang trumf. Dermed kan tre spar trumfes hos nord. Som du ser sitter jo kløveren 3-3 også og kan godspilles med en stjeling. Og med naturlig utspill spar 5 er det enda flere muligheter. Ingen av de mulighetene behøves!

Mot Lindaas-Blågestad åpnet øst i tredje hånd med 1 spar. Pernille (syd) sa 4 hjerter på direkten. Vest meldte 4 spar, og det viste seg å ikke være så lurt sånn som det utviklet seg. For nå meldte Lise 5 hjerter med nords sparsomme beholding - god vurdering - og da kunne ikke Lindaas stoppe seg selv: 6 hjerter!

Dette er godt meldt, for nord må jo være veldig kort i spar. Og det er nesten alt som behøves, dog litt avhengig av hvor mange trumf nord har. Det må uansett sett fra syds sysnvinkel være glimrende sjanser i slem etter denne starten på meldingene. 

God meldt, og det norske paret fikk bonus også da slemmen ble doblet. Tolv stikk, N/S +1210 som ga alle poengene, 100%!

Selv 6 hjerter udoblet ville gitt 94,4%. Hagen-Thorfinsson var ikke heldige her da de satt Ø/V mot 6 hjerter og måtte notere fattige 5,6 % på spillet. Holmøy-Rom Anjer satt Ø/V mot 4 hjerter og fikk strø over middels.