Sensasjoner i NM for klubblag

Det er klart for sjette og siste utslagsrunde i NM for klubblag før finalen skal spilles i Kristiansand i slutten av mai. 

Trekning for 6.runde er foretatt og kampoppsettet viser at flere av de vanlige traverne i toppen i dette mesterskapet allerede er slått ut. Det kan vel alltid diskuteres hva som er sensasjoner, men det må i alle fall være lov å si det har vært noen overraskelser i årets mesterskap.

En av de største favorittene, Bergen Akademiske 1 (C.Bakke) slo ut et annet topplag, Sunndalsøra i 4. runde. Men i 5.runde måtte Bergen AK 1 - et lag bestående av kun velkjente stjernespillere - se seg slått av Rubbestaneset (Nitter) som vant med 1 IMP. I årets 6 runde har ikke Bergen AK med noe lag, en sjeldenhet. 

Et toppoppgjør i 6.runde vil finne sted i Vikersund hvor hjemmelaget Vikersund 1 (Evjen) skal opp mot Studentenes BK 1 (Bogø).  

Undertegnede vil ikke begi seg ut i noen tipping denne gangen, det ble for mye pes etter dårlig innsats på den fronten i fjor. Men du kan selv gjøre deg opp en mening, og kampoppsettet finner du her. Og mer informasjon om denne sesongens NM for klubblag finner du her.

Bergen Akademiske 2 er også et sterkt lag med spillere som har mange NM-gull og medaljer i premiehylla. De møtte Klepp BK 6 i 5.runde, og laget fra Rogaland ble litt overraskende for sterkt for bergenserne. Sluttresultat i favør Klepp BK 6 ble 99-60. 

På det laget spiller Jan Maguns Nyborg, Mona Lindstrøm, Dag Inge Torgersen og Terje Beck Nilsen. Det siste hinderet før de er klare for lagfinalen er Askim (Dybdahl)/TopBridge (Mikkelsen). 

Fra kampen mellom Klepp BK 6 og Bergen Akademiske 2 tar vi med en av flere utgangssvinger som gikk Klepp BK sin vei mot slutten av kampen. Prøv deg selv på noe av det vanskeligste i bridge, utspill. Du sitter nord, og vest er giver med ingen i sonen:

            NORD

Meldingen har gått slik:

Hva spiller du ut?

Ved det andre bordet hadde øst meldt kløver før de også havnet i 4 spar. For Bergen Akademiske spilte nord ut ruter 9. Det var ikke godt nok da hele spillet så slik ut:

Ruterutspillet Bergen AK sin nord valgte gjorde at Klepp sin spillefører ble kvitt to hjertertapere på kløver A-K, og utgangen var enkel å vinne. 

Jan Magnus Nyborg spilte ut hjerter ess - Bingo!

Forsvaret tok tre hjerterstikk med det samme, så beten var allerede sikret siden syd har trumfesset. Terje Beck Nilsen (syd) fortsatte vakkert med en fjerde hjerterrunde. Dermed fikk nord forfremmet trumfen sin til ett ekstra stikk - to bet!

Spillet ga 11 IMP til Klepp 6.