Flott bridgeferie på Tenerife!

BRIDGE FOR ALLE som er en spesialklubb innen NBF arrangerer nå i januar en av sine bridgereiser/festivaler på Tenerife. Det er en slik festival i januar og en i november.

Akkurat nå går januar-festivalen mot slutten og avsluttes lørdag.

Mye av aktivitetene foregår på Paradise Park Fun Hotel (4 stjerner), men på disse turene kan imidlertid bridgespillerne gjøre mye mer enn det de liker aller best, spille bridge. Så oppholdene blir varierte. Foruten bridge (hver dag, men man kan selvsagt ta seg en fridag fra kortspillingen) er det mange aktiviteter å velge mellom: golf, sol og bading på gode strender, shopping, god mat, vennskap og sosiale aktiviteter, quiz, bridgepub (m/facitbridge), kurs og fotturer er blant det man kan få med seg. Alle stortrives! For mange er det jo godt for en periode bare å komme seg unna vinteren unna i Norge.

Bridge for alle: Bridge og andre aktiviteter i flotte omgivelser

Knut Kjærnsrød har sendt meg et leserbrev fra Tenerife og forteller:

//

Interessen for festivalen her nede er bare økende, og i år hadde vi over 330 påmeldte. Den første uka spilte vi i to puljer med et snitt på litt over 40 bord totalt. Den andre uka var det betydelig flere, og snittet lå på rundt 55 bord pr dag, fordelt på to-tre puljer. Vi spiller mix hver onsdag, med åpen pulje ved siden av, og en dag pr uke spilles det handikapp-turnering. Vi deltar også i alle simultanturneringer NBF arrangerer, og torsdag 16.1. tapetserte vi pallen. Rolf Lassen Lersbryggen - Wenche Austad Lersbryggen var alle best på landsbasis blant de 424 parene med den formidable scoren 72.57 %.

//

Kjærnsrød forteller videre at han ikke har fått med seg så mange spill fra deltakerne, men han og makker var i alle fall fornøyde med dette spillet i hovedturneringen uke 2:


.

Kjærnsrød satt vest og Bridge for alle sin leder Per Bryde Sundseth øst. Det var god motstand med nordtrønderne Ragnar Davidsen (nord) og Robert Althe (syd).

Mot 2 grand spilte nord ut kløver ess og skiftet til hjerter som gikk til liten fra øst og esset. Kløver fra syd gikk til nieren hos nord, og nok en hjerter derfra ble vunnet med knekten. Når nord ikke skiftet til spar, antok Kjærnsrød det var odds for at han hadde kongen. Han tok med seg hjerter konge før ruterstikkene ble innkassert. Hvis du da ringer rundt kortene som har blitt spilt ser du at nord kommer i trøbbel med hensyn til avkast. Han måtte kaste kløver og ble spilt inn i den fargen bare for å måtte spille unna spar konge til kombinert saks (damen på hånden mot esset hos øst) for åtte stikk.

Det er spilt en haug med turneringer disse ukene på Tenerife, og er du interessert i det kan du gå inn på klubbens hjemmeside å finne alt der.

Hvis du er en av de som fortsatt ikke har forsøkt en slik tur, men er interessert, kan du finne kontaktinformasjon og all annen informasjon på klubbens hjemmeside, her. Bridge for alle har dessuten en facebook-side.