Canberra: Første lagturnering avsluttet

Lagturneringen South-West Pacific Open Teams Championship i Australias hovedstad Canberra ble avsluttet torsdag etter fire dagers spilling. De åtte beste går videre til National Open Teams (NOT) som spilles med cupkamper.

Uken endte som en skuffelse for Espen Erichsens  forsteseedete lag Leibowitz som har vunnet de to foregående årene. De manglet noen få IMP på å gå videre (10.plass). Erichsen bør ikke få skylden for det da makkeren hans (sponsoren) bestemte at de to skulle stå over de to siste kampene hvor avansement skulle sikres. De skjedde ikke, de to seiersvante parene som spilte gikk på et klart tap i nest siste kamp. .

Erichsen-Leibowitz kom for øvrige høyere på butleren enn de to andre parene på laget.

Det gikk bedre for oss selv om det var små marginer. Det endte med 6.plass og plass i NOT hvor det skal spilles 64-spills kamper.

Å spille her med ny makker, Nick Jackob har vært en fornøyelse. I oktober/november startet et nytt makkerskap i håp om å få representere New Zealand. Jacob er kun 30 år, men har lenge vært å regne som en toppspiller. For et par år siden fikk han imidlertid nok av bridge og lenge rørte han ikke kortstokken. Inspirasjonen kom heldigvis tilbake, og i denne lagturneringen har han vært fantastisk.


Nick Jacob (30) - en luring

Her et motspill i siste kamp som var helt jevn, og vi kunne røket ut med et tap.

Øst, han med kun tre trumf var spillefører i 4 spar og Nick valgte et utspill jeg personlig ikke liker fra en sånn beholdning, trumf. Han visste vest hadde fem og øst trolig tre spar samt at øst hadde en balansert hånd med 9-11 poeng..

Husk at østs kort er skjult motspillet. Spillefører stakk sparutspillet og dro ruter 10 som fikk seile. Det gikk liten, liten og Nick (syd) la liten i helt normalt tempo. Nå burde nok spillefører vært forsiktig og spilte kløver til kongen for å få trumfet en kløver. Men han ble grisk og tok ut trumfen fulgt av nok en ruterfinesse. Da den andre finessen røk ramlet taket i hodet på han.

Syd stakk og spilte hjerter. Spilleførers sjanse var nå at han fant kløver ess hos nord slik at ruteren kunne hentes, men da syd stakk kløver konge med esset var det slutt, østs hånd var en ørken. Spillefører kunne ikke unngå en taper i hjerter og en taper til i kløver til nord som sammen med ruter konge ga beten. Det er nok svakt spilt, men likevel et fint motspill av makker. ¨