Dobbelt BAK i teten

Før den siste kampen i LAGFINALEN er de to lagene fra Bergen Akademiske BK på første- og andreplass. Bergen AK 1 - C. Bakke har fått opp en stor ledelse og kan tape sin siste kamp og likevel vinne finalen. De trenger faktisk kun 4-5 VP i siste kamp for å sikre NM-tittelen og det er om utfordrerne Bergen AK 2 vinner max i siste kamp. Det skjer neppe at lederlaget snubler så mye mot slutten at klubbkameratene Bergen Ak 2 - Høyland tar seg forbi.

Dermed blir den største spenningen kampen om sølv og bronse. Bergen AK 2 har over 8 VP margin ned til Heimdal BK 1 - Austberg på tredjeplass. Så gull og sølv vil mest sannsynlig gå til Bergen, men en vet aldri. Bak Heimdal er det Kristiansand BK - Olsen som er nærmest, og de må hente inn 6,3 VP på trønderne om det skal blir sørlandsk medalje. 

Bergen Ak 1 - C.Bakke har imponert voldsomt og vunnet fem av seks kamper så langt, og flere av kampene er vunnet med store sifre. Men i runde 5 kom deres eneste tap så langt, og det var mot klubbkamerantene på Bergen AK 2. Det ble imidlertid ikke noe stortap (7,05 - 12,95 VP), men smertet vel litt likevel. Her er et spill som bidro til at tapet ikke ble så stort. Først kan du ta stilling til en hånd, og spørsmålet er hvor aggressivt sperremelder du og din makker i første hånd gunstig sone?

Giver nord. Ø/V i sonen

Pass? Svake 2 spar, kanskje?

Christian Bakke klinket til med 3 spar! Øst doblet opplysende, og Tor Eivind Grude (syd) var med på notene: 4 spar!

Nå var det sannelig ikke så lett for Bergen AK 2 sitt Ø/V par å finne frem til den fine storeslemmen i ruter. Vest meldte 4NT - to steder å spille - og øst sa 5 NT - velg en slem. Vest meldte 6 ruter og der stoppet de og fikk tretten stikk, +1390.

Ved det andre bordet passet nord i første hånd, og Ø/V fikk melde i fred etter 2 kløveråpning fra øst. Hoftaniska-Charlsen meldte med bra styring til 7 ruter. Siden trumfen ikke satt 4-0 var det tidlig "claim" da tre runder trumf kan tas ut før en spar og en kløver kastes på hjerteren. Vests fjerde kløver kan så trumfes med østs siste trumf. Så det ble +2140 og 13 IMP til lederlaget som trolig er norgesmestre søndag ettermiddag. 

Tre av åtte N/S par noterte meldt og vunnet storeslem. Tre andre par var i 6NT, og ett par i 6 ruter mens ett N/S par var alt for forsiktige og spilte utgang.