God norsk innsats i online damemesterskap

I helgen gikk 1st European Online Womens Teams Championship av stabelen. Det foregikk på Realbridge. Det deltok 48 lag som spilte 10 kamper grunnspill før lagene etter plasseringene ble delt inn i finalpuljer. De var med fire lag med norske spillere.

Til A-finalen gikk NORDEN (Ann Karin Fuglestad, Liv Marit Grude, Marianne Harding, Torild Heskje, Gunn Tove Vist, Bodil Nyheim Øigarden) og VIKING GIRLS (Virginia Chediak, Gunn Helness, Åse Langeland, Erleta Plana, Ranja Sivertsvik, Maren Idland Sægrov, Ingunn Uran, Ida Wennevold).

Begge lagene gjorde det godt i A-finalen. VIKING GIRLS endte på 4.plass og NORDEN kom rett bak dem på 5.plass. Et tysk lag gikk helt til topps.

Mer om mesterskapet kan du finne ut på mesterskapssiden, her, eller du kan se alt som skjedde i hvert enkelt spill ved å gå inn på Realbridge, her. 

A-finalen startet glimrende for VIKING GIRLS. Her er kortene Ingunn Uran fikk utdelt som vest med nord som giver og ingen i sonen:

Nord passer og makker på østs plass åpner med 2NT, 20-21. Hva tenker du om dette? 

Med en god syvkorts farge er det vel klart at slem godt kan stå selv om makkerparet har mindre enn 30HP til sammen. Ingunn overførte til hjerter og avga en sleminvitt. Ved begge bord startet det med 2NT og 3 ruter fra vest, og ved begge bord doblet nord for ruterutspill.

Da makker Ida Wennevold var med på notene over sleminvitten ble det så Ingunn spurte om nøkkelkort. Øst viste fire, altså de tre andre essene og trumf konge. Da vest vest at en ruter kan kastes på spar ess. Ingunn gikk nå på med 5NT som spør om konge(r) og antyder at storeslem er mulig. Da øst viste kløver konge visste vest om tolv sikre stikk. Hvis øst også har spar dame eller kløver dame står det tretten stikk, eller øst kan ha noe i kløver eller spar som kan godspilles med å stjele et kort i fargen. Ingunn satset: 7 hjerter! 

Slik var hele meldingsforløpet:

Og slik så hele spillet ut:

Det var enkelt å vinne alle stikkene her, kløveren lot seg godspille med kun en stjeling. Merk at selv med skjevere kløversits går det helt fint å vinne tretten stikk, +1510.

Ved det andre bordet satt Chediak-Sivertsvik mot 4 hjerter! Dermed ga spillet 14 IMP i favør VIKING GIRLS