WBT Copenhagen, Round Robin: Jevnt før siste dag

I København gjenstår en dag før de 16 lagene har spilt alle mot alle og det blir avgjort hvilke fire lag som skal kjempe om turneringsseieren, og hvilke lag som skal spille utslagskamper om plassene fra 5. til 16.

Franske VINCIGUERRA leder etter 11 kamper. Av lagene med norske spillere finner vi DE BOTTON (Hoftaniska, Charlsen) på 3.plass etter en god dag onsdag.  På 5.plass ligger LUNDBERG (Helgemo). SKEIDAR (Aaseng, Farstad, Evenstad og Heiberg-Evenstad) har også en mulighet til å bli på topp-4 om det avsluttes sterkt på torsdag. De ligger på 7.plass så langt.

Alt om WBT MASTERS finner du her. 

Hoftaniska-Charlsen (De BOTTON) fant frem til en bra slem her da de spilte mot Zia-Helgemo (LUNDBERG), men kun den nest beste slemmen.

LUNDBERG sitt N/S-par spilte 5 kløver. Det er ikke så lett å melde disse kortene for N/S, for de får ikke melde i fred. Etter åpning av nord (1 kløver er korrekt) melder nok øst inn 1 spar. Syd dobler for å vise hjerter, og nå hoppstøtter de fleste med vest sine kort. Helgemo (øst) sa 1S, og ZIA (øst) 4S. Da kom Hoftaniska (nord) tilbake med 4NT som i en slik situasjon bør vise ruter ved siden av lang kløver. Charlsen (syd) mente slem var sannsynlig nå og sa 5 spar. Men da Hoftaniska sa 6 kløver passet han. Kommentatorene på BBO stusset på hvorfor han ikke sa 6 ruter. Kanskje han trodde nord hadde 4-7, eller gående kløver slik at kløverkontrakt var tryggere. Vel, som sagt er 6 kløver bra, den avhenger av enten null kløvertaper, eller ruterfinesse. Det er naturlig å ta kløverfinesse. Da blir det en taper i den fargen, men ruter konge sitter i saks så 6 kløver står.

Med +1370 ved det bordet mot utgang ved det andre ble det 13 IMP til De BOTTON. De vant kampen med 24 IMP.

Fem av 16 N/S-par var i slem, tre av dem i ruterkontrakt hvor en ikke behøver å tape kløverstikk, fargen kan trumfes god. Ett par var i 7 ruter! Da ruterfinessen gikk bra og kløveren enkelt ble godspilt ble det en formidabel +2140 til notering ved det bordet.