WBT Masters: Dansk i teten på hjemmebane

I WBT Masters Copenhagen har de 16 lagene spilt syv av i alt 15 kamper. Etter en serie alle-mot-alle blir det sluttspill. Hovedmålet blir selvsagt å være på topp-4 etter torsdag så det blir semifinale og eventuelt finale på fredag. Hvis ikke man er på topp-4 blir det lignende sluttspill om plassering for fire lag i hver gruppe.

Så langt leder danske SCHALTZ foran franske VINCIGUERRA. På 3.plass følger LUNDBERG, et svensk-basert lag som har med seg Helgemo-Zia. På 4.plass finner vi nok et dansk lag, BLAKSET BRIDGECENTER. 

Lag med norske spillere: De BOTTON ligger på 6.plass, GILLIS som nr. 9 og SKEIDAR nr. 10. Alt om WBT MASTERS COPENHANGEN finner du her.

LUNDBERG slo VINCIGUERRA ganske klart, mye takket være to gode slemmeldinger av Zia -Helgemo. Riktignok meldte de fleste begge de slemmene, men ikke det franske paret som satt i den retningen. Her er en av 6 hjerter som kunne vært litt interessant i spilleføringen:

 

Du skal spille 6 hjerter og det kommer spar ut fra vest, ingen trussel akkurat. Her ser det ut til å være enkelt medmindre trumfen sitter skjevt. Hjerter 8 sammen med tieren gjør at du kan takle noen 4-1 sitser, flest om det er øst som har fire. I dette tilfellet har du ingenting å gå etter, motparten har ikke meldt. Da er det vel naturlig å spille hjerter konge først. Nieren kommer på fra vest. Nå bør det safespilles med liten til tieren. Ryker den til honnør sitter trumfen 3-2 og esset tar senere ut den siste trumfen deres. Denne spilleføringen tar imidlertid med seg at øst har Q-J fjerde også. 

Merk at en slik safespilling ikke er safe om det kommer kløver ut. Da kan du risikere at den safespillingen i andre trumfrunde ryker til dobbelton honnør hos vest som gir makkeren kløverstjeling!

Slik det satt var det ingen problemer samme hvordan det ble spilt: