Siste (fra USA): Parademarsj i kvart'n

Avslutningen av Brogeland og Lindqvist sitt lag SCWARTZ sin kvartfinale i Vanderbilt (se forrige artikkel) ble ydmykende for deres til vanlig sterke motstandere på lag LALL. Sluttresultatet ble seier til det norske parets lag med hele 103 IMP. I det siste settet spilte våre gutter bunnsolid, og seieren var aldri truet. Her er listen deres i det siste settet (av fire):

 

Brogeland-Lindqvist satt Ø/V med denne listen, uvanlige sifre på dette nivået; 47-1 over 15 spill, og 152-49 over kampens 60 spill. Rett og slett imponerende spilling. Godt spilte også lagkameratene Bakshi-Gold (England) og Scwartz (sponsor)-Korbel (USA).

Vi gleder oss til semifinalen mot lag CAYNE.

Følg med på BBO!

Sterkt av Brogeland og Lindqvist - nok en gang!

I USA fåregår ett av deres US Nationals med en haug internasjonale toppspillere på startstreken. Hovedturneringen for lag er Vanderbilt, og i den spiller Boye Brogeland og Espen Lindqvist som de har gjort i USA de siste årene på lag SCHWARTZ, et profflag som flere ganger har gjort det skarpt i slike amerkanske mesterskap. I Vanderbilt har de slått ut flere gode lag, og i skrivende stund (natt til fredag norsk tid) er de i ferd med å sette lag LALL skikkelig på plass i kvartfinalen. LALL slo ut ZIMMERMANN, Helgemo-Helness sitt lag i en av de tidligere rundene.

I Round of 16 ble det en fin seier til SCWARTZ over DIAMOND. I et av spillene benyttet Lindqvist seg av en frekkas som vanligvis bare lykkes på hytta, eller kanskje til nød også på en klubbkveld, men vanligvis ikke når det er storspillere på alle stoler.   


Espen Lindqvist ser så snill ut, men ved bridgebordet må du passe deg!

Espen var i 3 grand som nord etter at syd hadde åpnet (med 1 ruter, Ø/V spilte Presisjonskløver). Samme kontrakt ble spilt ved det andre bordet, og begge steder kom kløver dame i utspill vunnet av nords konge. Hjerter ess ble presset ut, ved Espens bord lå vest unna to ganger, men vant med esset i fargens tredje runde. Så kom ruter fra vest. Da var gode råd dyre. Hvis ruterspillet slippes vinner øst med kongen og tar beten med tre kløverstikk. Espen suste opp med ruter ess og spilte spar 10. Nå satt nok øst og halvsov, for han dekket ikke tieren! Da lot Espen spar 10 seile, og simsalabim, da var det fire sparstikk og ni i alt (4+3+1+1). Pluss 600.

Hva øst (Platnick) tenkte på i det tilfellet er uklart, men det kan ikke være noe som har med bridge å gjøre. Han har knekten tredje i spar, og han ser ned på bordet som har A-K-Q-4, så østs tre spar kommer til å gå under de tre honnørene uansett. Da kan det ikke koste noe som helst å dekke tieren, det kan ikke hjelpe spillefører på noen måte. Tvert om, å glemme å dekke kostet ett stikk da spillefører jo får kun tre stikk i fargen om øst dekker.

Ved det andre bordet forsøkte også nord seg med spar 10, men øst dekket. Med en bet til SCWARTZ, +100 ved det bordet ga dette 12 IMP til "the good guys".

Idet noen få spill gjenstår i kvartfinalen leder det "norske" laget soleklart, etter storspilling av det norske paret, og de er i ferd med å knuse lag LALL. Så det blir semifinale, og den ser ut til å bli mot lag CAYNE. Den kampen kan du selv følge på BBO hvor den blir overført i kveld og utover natt til lørdag.