NM for klubblag - 5.runde

I rundekampene er vi kommet frem til 5.runde, den nest siste utslagskampen før lagfinalistene er klare.

Så langt er det publisert tre resultater; Lundamo har slått ut Grand BK 2, ett lag fra Bergen Akademiske BK er klar for sjetterunden etter å ha slått ut sine klubbkamerater, og Nøtterøy BK slo ut OBK/Kløverknekt.

Fra den sistnevnte kampen tas med et spill hvor Nøtterøys N/S-par meldte veldig godt, men nord mente selv han kanskje ikke tok den beste avgjørelsen til slutt?

 

Syds 4 ruter viste kortfarge, kløvertilpasning og en god hånd, 4NT var Key-Card Blackwood, og 6 kløver viste to Key Cards (essene og trumf konge). Det var nok til at nord satset på 7 kløver i god tro på at syd har en bra hjerterfarge. Så kom overraskende vest med en gang til etter at ingen hadde hørt noe fra ham siden meldingene var på ett-trinnet! Hva skulle nord gjøre nå? Det er klart 7 grand kan være nedlegg om syds hjerter er god nok, men er det noe sånt som A-Q femte han har i hjerter er det fare for at den fargen kan sitte 4-1, og i så fall er ikke 7 grand tingen. Harald Berre Skjæran valgte å kravpasse som en invitt til 7 grand. Etterpå omtalte han sin egen melding som litt for forsiktig. Og slik kortene så ut hadde de faktisk 7 grand i kortene, men sannelig en uvanlig 7 grand med kun 27 hp til sammen! .

. .  

N/S meldte godt som fant frem til storeslem i kløver. Idet vest sprekt stampet er vel fornuftig nok å ta "pengene", dvs. sikre seg det de kan få fremfor å "gamble" på 7 grand. Over nords kravpass (invitt) doblet syd. Han (Kenneth Syversen) hadde meldt hardt nok tidligere og burde ha tett hjerter eller A-Q-J i alle fall for å si 7 grand. Men det var tretten stikk N/S, kløver satt 2-1 og hjerter knekt satt fjerde hos øst og kunne fiskes opp.

I 7 ruter doblet ble det fem doblede bet (han tapte to i spar, ett i hver av fargene hjerter, ruter og kløver), +1400 til N/S. Og det var godt nok! Ved det andre bordet hadde nemlig ikke N/S en gang kommet frem til lilleslem og noterte seg for +710 i 4 hjerter. Dermed ga spillet 12 IMP til Nøtterøy BK som vant kampen med 21 IMP.