Helness kjemper i toppen (men det er Fredrik)

Har du sett filmen "Sherlock Holmes smarter brother"? I den komedien var det Sherlocks bror Sigerson Holmes som løste alle mordgåtene, men Sherlock fikk æren da det i avisen stod "S.Holmes løste saken igjen".

Litt av den følelsen fikk jeg da jeg i morges (norsk senkveld) åpnet opp resultatlisten for Cavendish Open Pairs etter fredagens spilling. Den viste at Helness var på 7.plass. Da har Tor og Geir klatret, tenkte jeg, for de hadde ikke noen god start før det var leggetid her i New Zealand. Men ved nærmere ettersyn så var det ikke Tor og Geir der oppe, de kunne finnes helt nede på en skuffende 52. plass! På 7.plass med god kontakt opp til nr. 2 ligger FREDRIK Helness sammen med Thor Erik Hoftaniska.

Kanskje det vil bli en del sånne forvekslinger (og det kan jo dreie seg om Gunn også...) i årene fremover etter vi har vært vant med å finne Tor på høyt oppe på internasjonale resultatlister i mange tiår.

Fredrik Helness

...og

Hoffa

...spilte veldig sterkt fredag!

I teten med en god margin til 2.plass ligger spanske Juan-Carlos Ventin sammen med Antonio Palma fra Portugal.  På 2.plass er det svensk, Peter Bertheau og Gunnar Hallberg. Boye Brogeland sammen med engelske Simon Gillis ligger på 50.plass. 

Turneringen fortsetter lørdag og avsluttes på søndag. Vi kommer selvsagt tilbake med spill og resultater fra Monaco.

 

 

Team Zia vant Cavendish lag

Lagturneringen ble vunnet av team Zia som slo det polskpregede lag Wigoder i finalen. I semifinalen røk Zimmermann (med Helgemo-Helness) med liten margin mot Wigoder, mens Zias seiersmargin i sin semifinale mot Mossop var enda mindre (1 IMP!).

I dette spillet fra finalen gikk det på vurderinger. Jeg synes Vince Demuy (og John Hurd) vurderte bedre enn det unge, polske stjerneskuddet Klukowski, men Demuy måtte ha hjelp av at makkeren fant spilleføringen for at det skulle bli suksess. 

Demuy     Pszcola      Hurd     Wigoder

 

Klukowski Weinstein Zatorski Mahmoud

,

På femtrinnet valgte Demuy å gjøre det enkelt, han støttet makkerens hjerterfarge. Hurd mente slem var sannsynlig og la på til 6 hjerter. Meldingsforløpet gikk litt annerledes ved det andre bordet da nord hoppet helt til 4 ruter og Zia la inn en kryptisk 5 kløvermelding. Da Klukowski valgte å doble og doble igjen fikk amerikanerne spille 5 ruter doblet. Det kostet bare 500 mot soneutgang, men det kunne likevel blitt tapsspill om Hurd ikke fant hjertervarianten og gikk bet i 6 hjerter. Han la ned hjerter ess først, og da han tok finessen over syd etter at knekten falt hos nord var det +1430 til notering. Det ga vinnerlaget hele 14 IMP. Kampen ble til slutt vunnet av Zia sitt lag med 13 IMP!

Vinnerlaget, f.v. Demuy, Hurd, Weinstein og Zia.

 

CAVENDISH OPEN PAIRS - auksjonsturneringen - starter fredag. Auksjonen av parene foregikk torsdag kveld med Zia og danske Christina Lund Madsen som auksjonariuser. Den totale potten til fordeling blant de som "eier" de parene som plasserer seg i toppen ble på 475.00 Euro. Det dyreste paret (og derfor favorittparet) ble som så ofte tidligere i Cavendish Helness - Helgemo (25.000 Euro) med Demuy-Hurd nest dyrest (21.000 Euro) og Zia-Weinstein bak de igjen (18.000 Euro).