Dramatiske svingspill i Realbridge Lag (semifinale 2)

Vi meldte om at Lag VIEGO (Geir Brekka, Øyvind Saur, Nils Kåre Kvangraven, Tom Høiland, og Helge Stornes) gikk til finalen i NBFs RealBridge Online Lag da de i forrige uke slo ut et lag med spillere fra TopBridge, Oslo (Cuba Libre).

VIEGO får EFC HOLDING som motstander i finalen. Det laget består av Terje Lie, Espen C. Fasting, Siv Thoresen, Jo Arne Ovesen, Sam Inge Høyland og Finn Brandsnes.

I EFC HOLDING sin semifinale på søndag møtte de BERGEN AKADEMISKE som ble slått med 102-70. 

Et par spill lyser mot deg om kamplistene åpnes opp på RealBridge plattformen hvor du kan finne alt som skjedde, meldingene og spillet stikk for stikk. 

EN ULYKKE

Det første spillet er en ren ulykke og må ha skyldtes at en av spillerene på bergenslaget overså en alertering, og/eller for et øyblikk glemte motparens system.

Vest satt med dette:

Og meldingene startet med at syd sa 1 kløver (2+ kløver), vest passet og nord sa 1 hjerter. Da meldte øst 2 hjerter. Hva betyr det?

En kan spille det som naturlig (typisk god sekskortsfarge og så bra kort at han ikke bryr seg noe om at nord har vist fire hjerter), men mange bruker sikkert Michaels Cuebid i denne situasjonen, dvs. spar og en minor (minst 5-5).

Syd meldte pass, og det var vest. Nå meldte han veldig hardt da han sa 3 spar, men både trumtilpasning og tilpasning til makkerens sidefarge i minor samt en dobbelton er jo litt verdier. Men det var ikke den tøffe hoppmeldingen som gjorde at det gikk galt. Over 3 spar fra vest sa øst 4 hjerter.

Hva betyr det?

Ja, det må vel være kontrollmelding og sleminvitt, og da syd doblet slo selvsagt vest av med 4 spar som også ble doblet, og det gikk pass rundt. Hele meldingsforløpet:

Kortene som kom ned som blindemann må ha gikk en følelse av å befinne seg i et fryktelig mareritt for vest:

"Alt" var feil i antagelsene her, og det er klart at dette er en ren ulykke. Vest må ha "glemt" at N/S spilte kløverføringer, så nords 1 hjerter viste spar! Og følgelig var 2 hjerter naturlig.

Ved det andre bordet spilte Ø/V for EFC HOLDING en stille og rolig 3 ruter og gikk en bet, +50 til Bergens N/S. N/S kan vel vinne 3 spar, men de to parene trodde nok +50 til N/S ikke  kunne bli noe spill som ville gi særlig utslag. Så feil kan man ta.

I den bizzarre kontrakten 4 spar doblet av vest ble det seks doblede bet, N/S + 1400 og 16 IMP til EFC HOLDING

HARDE TAK

Så kom dette spillet hvor Lie-Fasting meldte godt, men også temmelig hardt.

Meldingene der Lie-Fasting satt N/S for EFC HOLDING:

Svaret 1 hjerter viste fortsatt 4+ spar for N/S, og over syds 1NT var 2 ruter XY-NT, kunstig utgangskrav. Syd meldte nå 3 kløver som viste femkorts kløverfarge. Nord løftet kløveren som sleminvitt. Da syd viste ruterkontroll sa nord 4 spar som de bruker som Key Card Blackwood. Syd viste to nøkkelkort (kløver konge og ruter ess) samt trumf dame. Dette er en god meldesekvens så langt, men det måp vel være lov å si at nords konklusjon - 7 kløver - er steinhardt meldt.

Syd hadde et særdeles viktig nøkkelkort til, spar dame. Likevel er storeslem litt for hardmeldt - i teorien - for det må sitte nokså snilt. Men det gjorde det, så "never argue with success", N/S noterte en massiv +2140.

Ved det andre bordet gikk meldingene likt fra start, men så meldte Jo Arne Ovesen seg på som øst og doblet nords kunstige 2 ruter. Her er hele ved det bordet meldingsforløpet:

Øst doblet altså utspillsdirigerende da nord meldte den kunstige 2 rutermeldingen. Merk Siv Thoresens (vest) ultraharde 4 rutermelding med 3343 fordeling! Om N/S sier nok er nok og dobler dem i 4 ruter blir det ikke mange stikk. Kanskje går det an å få tak i fem stikk totalt, og det ville i så fall kostet 1100, litt mer enn en lilleslem som vel er normalt med N/S sine kort.

Men Ø/V kan godt ha mye bedre fordeling, så nord turte ikke annet enn å melde videre. Etter disse meldingene er det imidlertid vanskelig for nord å melde slem, da det ser ut som Ø/V kan ta to raske ruterstikk.

Nord meldte 5 kløver, og det ble kontrakten. Pluss 640 var ikke mye å bli rik av, og EFC HOLDING vant hele 17 IMP!

Det var sikkert mange andre spill som kunne vært fortalt om fra denne kampen, og en kan liksom ikke se på kun et par spill opp mot sluttresultatet og si det var der det ble avgjort. Men disse to spillene ga altså hele 33 IMP til vinnerlaget. Og, bare for å ha nevnt det, de vant kampen med...32 IMP.