GULL til U-16 laget! (korrigert)

Fra Nordisk mesterskap i helgen (RealBridge) meldte vi at Norge tok fire 2.plasser, seier i dameklassen samt et svært skuffende resultat i åpen klasse.

Det riktige slik jeg forstår det er at Norge U-16 vant sin klasse.

Den klassen som den står på start- og resultatlisten bestod nemlig av en blanding av U-16 og U-21 lag. De to øverste lagene på listen er U-21 lag, så de norske under 16 år var best av U-16 lagene. (Norge U-21 var for øvrig kun 4VP bak Danmark U-21)

På det norske laget som dermed vant Nordisk U-16 spilte:

Vi gratulerer!

NORGE DAMER VANT NORDISK!

DAMENE gjorde jobben!

NORGE DAMER vant i helgen sin klasse i Nordisk etter sterk spilling, spesielt på søndag. På laget spilte Gunn Tove Vist-Torild Heskje, Ann Karin Fuglestad-Marianne Harding, Bodil N. Øigarden-Liv Marit Grude og Gunn Helness-Lise Blågestad. Anne-Lill Hellemann var non-playing captain.

Ellers ble det egentlig mest "nesten" for de norske lagene. I fire klassene veteran, mix og begge juniorklassene ble det 2.plass. I U-26 ledet Norge klart , men ble nok svekket av at de mot slutten mistet Christian Bakke som spilte de tre siste kampen for laget i åpen klasse.

Alle resultatene finner du her, og absolutt alt som skjedde ved bordene kan spesielt interesserte finne på RealBridge.

Navn på alle lagenes spillere, systemkort osv. kan du finne her.

Damelaget lå litt på etterskudd etter lødag, men søndag fikk de draget på det og vant foran Finland med Sverige på 3.plass.

Norge Damer spilte solid, og i slemspillene var de veldig nøyaktige. Her er et par eksempler:

Her var det Heskje (nord) og Vist som var i aksjon:

Syd meldte det hun trodde stod etter at nord hadde vist en sterk åpningshånd, kortfarge i ruter (Splinter) og trumftilpasning.

Det var ingen problemer i spilleføringen, og Vist tok alle tretten stikkene etter kløver ess i utspill. Spillet ga 13 IMP til Norge da Finlands N/S-par stoppet i utgang.

Her skal du få se Fuglestad (syd)-Harding i aksjon mot Danmark i siste kamp. En god avslutning med 27-0 til Norge på de tre siste spillene sikret seier over Danmark, og 1.plass sammenlagt. Dette var kampens og turneringens tredje siste spill:

Det norske paret fant frem til en nydelig storeslem i ruter. Det er ikke noen dårlig 7 hjerter heller, men siden hjerteren sitter 4-1 blir det en trumftaper og bet der. I ruterkontrakten var det bare å ta ut trumfen, spille hjerteren fra topp og så stjele den fjerde hjerteren slik at den femte hjerteren blir godspilt, tretten stikk!

Danmark klarte ikke å kopiere dette, 12 IMP til Norge.

MARERITT for det åpne laget

I åpen klasse ble det et svært skuffende resultat for Norge som endte på sisteplass.

Alle kan ha en dårlig turnering, men det åpne lagets svake innsats i denne turneringen var svært overraskende. Det dreier seg tross alt om et lag som regnes i verdensklasse, og som er en av de klare kandidatene til å kunne kvalle til neste års VM idet EM skal spilles i sommer. 

Hvis man skal prøve å finne lyspunkter fra helgen når det gjelder det åpne laget må det være at Norge på søndag slo det soleklare vinnerlaget Sverige. Ellers var det noen andre gode kamper, men det meste ble trist og feil. Vi så en del merkelige ting, også i de få kampene jeg rakk å følge med på. Det gir ingen mening å forsøke å dra frem dårlige spill og "analysere" hr i bloggen, det vil jeg tro spillerne og lagkaptein gjør selv. Dette er tross alt spillere med medaljer fra EM og VM.

I helgen manglet Brogeland-Lindqvist. De vil være tilbake i EM og styrke det åpne laget. Vi tror også de som spilte i helgen har mye mer inne, og forventer egentlig å se en helt annen innsats i EM.

En bedre plassering var innen rekkevidde før siste kamp, men den endte med et solid tap mot Danmark. 

Her er et utspillsproblem fra den kampen, et spill som er ganske symptomatisk for Norge Åpen sin bridgehelg:

NORD

Syd er giver og alle i sonen.

Makker på syds plass passer i åpning, og du ser dette meldingsforløpet av danskene Jepsen (vest) - Bilde.:

Vest sin 2 kløver er "Gazilli", kunstig melding som lover minst 16 poeng. Øst sin 2 hjerter viser mindre enn 8 poeng og lang hjerterfarge.

Hva spiller du ut?

Utspill er gjetting. I høye kontrakter (fem- og sekstrinnet) er ess-utspill ofte et bra alternativ. Det gjelder til en viss grad mot utgang også i none tilfeller. Men uansett hva man velger som utspill kan det bli feil, det er noe alle bridgespillere vet.

Så å ta for kløver ess er et klart alternativ. Det kan være bra av flere årsaker. Bl.a kan det hende makker har singelton. Og etter å ha spilt ut kløver ess vil utspilleren fortsatt ha initiativet å kan finne et skift, etter at han har sett tretten kort til!

Hva er alternativet?

Hjerter ser veldig feil ut, men ruter ut kan nok ha noe for seg.

Norge sin nord-spiller dengte ut kløver ess. Danske Konow spilte ut ruter. Slik så hele spillet ut:

Kløver ess var ikke godt nok. Øst sin kløver dame ga avkast for en ruter, og kontrakten ble vunnet med en taper i trumf og en i hver av minorfargene.

Danskens ruterutspill var blink. N/S fikk godspilt to ruterstikk før spillefører kunne få kastet noe som helst, og det norske Ø/V-paret måtte finne seg i en bet, 12 IMP til Danmark.