Klart for LAGFINALE!

Finalen i NM for klubblag skal spilles på Kragerø Resort 19. - 22. mai.

Alle 6.rundekampene er nå ferdigspilt. Disse lagene vant sine kamper og er klare for lagfinalen:

Klepp BK 5 (Herland), Sunndalsøra BK (Strømsvåg), Gubrandsdal BK, Stavanger BK 1 (Skimmeland), Klepp BK (Undheim), Studentenes BK 1 (Kippe) og Studentenes BK 3 (Bogø). I tillegg stiller arrangøren med ett lag.

Detaljer om NM for klubblag, navn på spillerne, resultater osv. finner du her. 

Vi kommer mer tilbake med informasjon om hvem som spiller på de forskjellige lagene i finalen idet turneringen starter torsdag 19.5.

Informasjon om lagfinalen finner du her.

Den siste 6.rundekampen som ble spilt var toppoppgjøret lørdag kveld mellom to lag som begge ville vært medaljekandidater i en eventuell finale, Vikersund BK og Sttudentenes BK 3. Men kun en av dem kunne komme gjennom nåløyet. 

Kampen var relativt jevn lenge. Så kom en periode i andre halvrunde hvor Studentene tok over, de scoret 58 ubesvarte IMP på seks spill. Mange av de IMP'ene kom i det spillet vi tar med fra kampen.

Ta øst sin plass og vurder denne meldesituasjonen:

ØST

Med ingen i sonen åpner makker med 1 spar. Nord ville ikke la deg og makker prate sammen for mye og smalt til med 4 hjerter. Hva melder du?

Det kan godt stå slem, men hvordan skal du finne ut det nå? Om makker har et par hjertertapere kan det hende det ikke står i 5 spar en gang. Vikersund sin øst sa bare 4 spar, ganske forsiktig, og feil ble det:

Vikersund stoppet altså i 4 spar.

Med studentenes Kristoffersen som vest og Bogø øst meldte nord inn kun 3 hjerter, og gikk meldingene slik:

Å melde 4 hjerter direkte fungerte mye bedre enn 3 hjerter. Da Kristoffersen og Bogø fikk kun 3 hjerter mot seg kunne sistnevnte si 4 hjerter for å vise en god 4 spar melding. Åpneren gikk på til slem. Da vest med 5NT viste at makkerparet satt med alle nøkkelkortene samt trumf dame tok øst sjansen på storeslem. Det altså i et spill hvor de stoppet i utgang ved det andre bordet!

Om det ikke kommer hjerter ut kan spillefører få stjålet to ruter hos øst, og senere tatt ut trumfen og til slutt kastet hjerteren sin på den tredje kløverhonnøren.

Hjerter ut gjør det mer komplisert med overganger for å få til det, og nord fant det beste utspillet da han sendte i vei hjerter knekt. Kristoffersen så imidlertid at her var det gode sjanser for å vinne tretten stikk ved bare å trumfe en ruter som dog kun gir det tolvte.

Han vant med hjerter ess, spilte spar til kongen, spar til damen fulgt av ruter ess, ruter konge og ruter til stjeing. Så spilte han seg hjem på kløver ess og tok alle trumfene. Siden nord har veldig lang hjerterfarge var det ikke noen stor overraskelse at syd var alene om både ruter og kløverholdet. Før den siste trumfen så det slik ut:

På spar 8 med avkast av østs hjerter var syd ferdig og måtet kaste ruter knekt, han ser jo at han må holde kløveren. Men da stod ruter 7 som Kristoffersen tok for, og K-Q i kløver tok de to siste stikkene. Pluss 2210 til Studentenes, og med kun 680 ved det andre bordet var det verd 17 IMP. Kampe ble til slutt vunnet av Studentenes BK 3 med 115-68.

Dermed får trondheimsklubben Studentenes BK to lag med i lagfinale, og begge lagene vil være gode kandidater til å vinne mesterskapet.