CHAIRMANS CUP: norsk lag til semifinalen!

Helnorske lag ZORRO gikk videre til semifinalen i den internasjonale lagturneringen Chairmans Cup i Ørebro. Den kampen spilles onsdag.

I kvartfinalen mot det engelsk laget Minus 800 hadde ZORRO ledelsen hele veien gjennom de fire settene (16 x 4 spill) og vant til slutt med 23 IMP.

På det norske laget spiller Bjørn Olav Ekren, Ole Marius Myrvold, Sven Olai Høyland, Terje Lie og Christian Bakke.

Mot slutten av det fjerde settet var det egentlig ganske jevnt, "Minus 800" hadde fått inn en god del IMP så langt i det settet. I gårsdagens rapport sa jeg at vi får håpe engelskmennene gjør akkurat det lagnavnet tilsier, går -800 noen ganger i kvarfinalen. I det nest siste spillet gjorde de ikke det, men de ga ZORRO et stort, kjærkomment pluss-spill som gjorde at det ikke lenger var tvil om hvem som skulle avansere til semifinalen. (Syd giver, N/S i sonen)


Kendrick åpnet med 1 kløver, pass, 1 ruter, og Ole Marius Myrvold (øst) doblet (det står feil lagoppstilling på resultatsiden).  Kendrick sa 1 spar, og Terje Lie doblet som for dem viser spar og bra verdier, som du skal se er det akkurat hva han hadde. Det gikk to passer. Hva ville du gjort nå?

Kendrick trodde ikke 1 spar doblet var tingen og sa 2 kløver. Lie doblet igjen og denne gangen var det straffedobling.

Å spille kontrakten 2 kløver doblet ble ikke noe hyggelig for engelskmannen, det ble nesten en henrettelse.

Idet røyken la seg var engelskmannen gått fem doblede bet i faresonen, ikke Minus 800, men -1400 som for det norske laget var verd hele 14 IMP da det ved andre bordet ble spilt en standard 3NT Ø/V med ti stikk, +430.

Her var Terje Lie i form:

Syd åpnet med svake 2 hjerter og Lie (vest) meldte inn 2 spar. Bakke (øst) flippet mellom bare å løfte til 3 spar eller vise en god-løft til 3 spar med 3 hjerter, såkalt cueraise, Han valgte det siste, og da hoppet Lie til utgangen 4 spar.

Nord spilte ut hjerter 10 til syds dame, og Lie lasjerte. Det kom ruterskift til esset, og kløver ble spilt mot bordet. Nord stakk opp med esset og spilte ruter rett opp i saksen. Lie spilte spar dame som ble stukket med esset, og tilbake kom nok en ruter til vest. Så den lekre trumfvarianten som sikret utgangen, spar 10 fra hånden! Da ble det ikke flere stikk på forsvaret, trumffargen var løst med kun en taper (esset) siden syd var hyggelig og hadde nieren dobbel som ble "pinnet" ut mens nords knekte ble verdiløs.Vakkert!

Pluss 620 var verd 10 IMP da kontrakten det andre bordet var 3 spar med ni stikk, +140 til Ø/V.

I semifinalen møter ZORRO et svensk lag som kaller seg COSMOS.

I bonuscupen for de som har blitt slått ute henger både "Karlsons Frestelse" (tre svenske og Ellingsen + 2 x Eide) og "Snåsavann" (Molberg, Lund og 2 x Røseng) med fortsatt. Hvis de forstetter å vinne kan det ende med kamp om 3. eller 4.plassen for ett av de lagene. Skulle ZORRO tape sin semifinale kan de bli de motstandere i den kampen (hvis jeg har forstått opplegget riktig).