US NATIONALS: Ingen god start for ZIMMERMANN i Round of 32

Round of 32 i Spingold startet klokken 12 Las Vegas tid. Det ble ingen god start for Tor Helness sitt lag ZIMMERMANN mot et bra kinesisk lag, men det er jo 60 spill i kampen (4 x 15).

Tor spiller ikke i det første settet.

Liu på nords plass åpnet med 4 spar med en hånd som vel er klart for sterk for det slik de fleste ser det. Gawrys doblet og det gikk pass rundt. Der var det kun to rutertapere og en hjertertaper, +590 til Kina.

Burde Klukowski (vest) tatt ut?

I moderne bridge er slike doblinger av høye sperreåpninger ikke straffedobling. Det kan være at han som dobler rett og slett har veldig gode verdier så han må melde, men definisjonen av slike doblinger er at den som dobler regner med at makkeren tar ut med fordeling. Det er vel likevel ikke helt enkelt for vest, og da han passet ble det altså et nitrist resultat på spillet for Zimmermanns lag.

Ved det andre bordet åpnet Zimmermann med 1 spar. Det kan ikke kritiseres slik jeg ser det da han som nevnt er for sterk hånd for en sperremelding. En mulig slem kan godt gå tapt om det åpnes med 4 spar, men sperremelding er greit om makkeren ikke har så gode kort. Kineserens 4 spar fungerte imidlertid mye bedre denne gangen.

Etter Zimmermanns 1 spar gikk det dobler fra øst og 2 spar fra Multon på syds plass. Vest var med og sa 3 hjerter, og da nord meldte 4 spar sa øst 5 hjerter. Der er det +300 å hente for N/S, en god stamp, og for å få 300 må motspillet sitte (de må få fatt i en kløverstjeling for nords single trumf). Naturlig nok meldte Zimmermann 5 spar som gikk en udoblet bet, +50 til Ø/V som sammen med +590 fra det andre bordet var verd 12 IMP.

To lag med nordmenn videre i SPINGOLD

Den prestisjetunge lagturneringen SPINGOLD i det amerkanske sommermesterskapet går videre, og onsdag spilles Round of 32.

To profflag med norske spillere er fortsatt med.

Lag ZIMMERMANN som har med Tor Helness vant turneringen i fjor, da med Geir Helgemo på laget, og dette laget er ranket som nr. 1. Både Tor Helness sitt lag ZIMMERMANN og Espen Lindqvist-Boye Brogelands ROSENTHAL (seedet som nr. 6) gikk greit videre til Round of 32. Der møter Helness og hans lagkamerater et bra kinesisk lag som riktignok er ranket kun som nr. 32. ROSENTHAL skal i dag opp mot en amerikansk-polsk lagkombinasjon som er seeded som nr. 27.


En kan mene hva man vil om Las Vegas, men spektakulære omgivelser er det i alle fall her...

Undertegnede er imidlertid ferdig med sin spilling og returnerer til New Zealand i morgen. Etter en noe miserabel innsats i de første turneringene gikk det bra mandag, og tirsdag var både jeg og min australske makker svært fornøyde med den siste sesjonen i dagens åpne parturnering som ga 66%. Men kun middels i den første sesjonen gjorde at det ble kun en 7.plass til slutt (100 par), likevel en grei avslutning på spillingen her i Vegas. I de daglige parturneringen er nivået ikke så høyt, men endel proffer spiller, gjerne med sponsorer, og de aller fleste av de gode spillerne er selvsagt med i Spingold. Samtidig med disse parturneringene vi har spilt pågår sideturneringer for lag også. Det er dermed vanskelig å få oversikt over alle som spiller, og om vi her har uteglemt noen gode resultater av norske spillere er det fint om noen kan tipse meg. Foreløpig er den norske beholdningen unge Anders Brogelands fine seier i en parturnering tidligere i uken. I Spingold er det grunn til å håpe på gode norske resultater av de tre spillerne som fortsatt er med.

Alt om det amerikanske sommermesterskapet kan du finne her, med program, resultater, bulletiner osv.

Sommermesterskapet avsluttes søndag 28.7.