Jotun teams: Nederland vant foran Norge Blå

Det ene av de to norske landslagene (åpen klasse) som deltok i landskampene tidligere i uken, Norge Blå, ble nr. 2 i Jotun Bridge Teams bak Nederland. På det norske laget spilte Tor Eivind Grude, Fredrik Helness, Per Erik Austberg og Jan Tore Berg. På 3.plass kom et lag bestående av Terje Lie, Ole Marius Myrvold, Andre Øberg og Sondre Labraaten Hogstad. Norge Rød som vant landslagsturneringen ble på 6.plass i det 22 lag store feltet.

Resultater og butler finner du her.

Vi tar med et morsomt spill fra siste dag:


Hva ville du åpnet med som øst (giver) i første hånd, gunstig? 

Pass blir for tamt. 2 hjerter og 3 hjerter er begge alternativer. Hvis øst gjør det står N/S i fare for å bli utmeldt da nord får en ekkel meldeprøve idet vest hopper til 4 hjerter. Men han bør vel askjonere på en eller annen måte, kanskje dobler (ikke så fristende med dobbelton ruter). Om nord ikke finner noen melding bør vel syd komme tilbake med 4 grand, kanskje, men det er tross alt i ugunstig sone. Ved ett bord ble Ø/V (Hogstad-Øberg) spillende 4 hjerter med +420 (bør vel ikke vinnes, men...), til tross for at N/S kan vinne 6 kløver!

Det er en glimrende dobbel-tilpasning begge veier, N/S med minorfargene og Ø/V lastet i major. Vest har fine kort, og ved hele seks bord doblet vest N/S sin 5 kløver som greit ble vunnet med overstikk. Det er ingen problemer med å få tolv stikk siden kløveren ordner seg, og ruterfargen kan godspilles med to stjelinger og hentes etterpå. 

To par meldte 6 kløver og vant den, og det var Martin Reinertsen-Karl Olav Nybø Hansen og Tor Eivind Grude - Fredrik Helness.