Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

RealBridge online lag - en suksess

I den norske lagserien som spilles på RealBridge online deltar veldig mange lag i tre forskjellige klasser: BEGYNNER-, ÅPEN- og ELITEKLASSE.

Det spilles kamper hver uke frem til medio mars hvor det går over til utslagskamper for de lagene som har gjort det best i sine respektive grupper. Begynnerklassen avslutter i april med finale, mens Åpen og Elite pågår helt til uke 18 (3.-9.mai).

All informasjon, resultater, detaljerte kampelenker osv. finner du her.

I en av kampene forrige uke fant jeg bl.a. en kamp hvor det egentlig så ut til å være ganske jevnt, men et sterkt lag med Tor Eivind Grude, Christian Bakke, Steffen Simonsen og Lars Arthur Johansen tok etter hvert en ganske grei seier. Det var en haug med slemmer og mulige storeslemmer i kampen. Her er ett spill hvor Grude-Bakke vurderte godt:

Giver vest, ingen i sonen.

Det er ikke så lett å melde med styring i slemspill når motparten er med og forstyrrer. Ved det bordet Grude satt vest og Bakke øst gikk meldingene slik:

Vest sin 5 spar må være storeslemsinvitt, for det er jo ingen vei tilbake til utgang etter den meldingen. Når så øst kontrollmeldte ruter med kun en andrekontroll og uten kløverkontroll måtte han vel ha veldig god trumf, og vest meldte storeslemmen. Det er nok ikke hogd i stein hvor god østs trumf er i en sånn situasjon, men sannsynligvis må den være god nok til at det er en god sjanse i 7 hjerter. Godt vurdert!

Spillet i 7 hjerter var en formalitet, +1510.

Ved det andre bordet var syd litt tøffere, han meldte 4 spar etter den samme innledningen. Nå doblet vest. Det spørs om ikke øst burde meldt videre? Det kan kanskje diskuteres, og det har nok litt med stil å gjøre også. Kontrakten ble imidlertid 5 spar doblet, og det ble ikke Ø/V rike av, kun +300. Mot 1510 ved det andre bordet ble det kostbart, 15 IMP.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.