RealBridge - en god opplevelse

I annerledesåret 2020 har aktivitet i online bridge økt voldsomt i omfang. Bridgebase online (BBO) har vært omtrent enerådende tidligere. Det må være lov og si at da BBO ble lansert på 90-tallet var det bra for bridgens utbredelse. Både når det gjelder mulighet for å spille, trene, opplæring og ikke minst overføring av kamper fra store turneringer og mesterskap har BBO vært et stort pluss til bridgefamilen. Dette positive sier altså jeg som ikke liker så godt å spille online.

Siden online bridge de fleste steder er den eneste muligheten i disse Covid-tider har den økte aktiviteten dessverre medført mange problemer, spesielt med hensyn til juks osv. Siden spillingen på BBO har tatt en mer seriøs form, virkelige turneringer med proffspillere involvert, og dermed penger involvert. Juksere har blitt avslørt, og det har oppstått en dårlig atmosfære med mistenksomhet, beskyldninger osv. Kampen mot juksingen må tas, jeg støtter den 100%. Det er dog helt klart delte meninger om hvordan det skal skje, og det kan du lese mye om for eksempel på bridgesiden bridgewinners.com. Det er imidlertid et faktum at atmosfæren ikke er ideel sånn som det er nå.

Andre online-portaler for bridgespilling har kommet. Og det er opplagt at BBO må utvikles om online bridge over tid vil være eneste mulighet for å spille internasjonal bridge. Jeg og mange andre håper jo at vi skal kunne komme tilbake til "vanlig" face-to-face bridge, men når det skjer vet ingen. Så det må skje en utvikling av online-bridgen med hensyn til det tekniske for å få bedre sikkerhet og kontroll før det blir attraktivt å spille (i alle fall for meg).

Og det er utvikling!

Jeg har registrert at i Norge er RealBridge tatt i bruk og mange gir uttrykk for at de er fornøyde med hvordan det hele foregår der. Selv deltar jeg nå i en turnering som spilles på RealBridge (Australian Bridge Federation Online Teams), og det var en god opplevelse. For de som ikke har prøvd det spilles på lignende måte som på BBO, men med noen forskjeller. Kamera brukes så en ser både motspillere og makker, og en kan snakke med de andre ved "bordet". Så akkurat det er nesten "real bridge", som å sitte ved bordet i en vanlig turnering. Dermed blir det også litt annerledes med alertering og slikt, ikke sånn som på BBO hvor man alerterer egen meldinger (makker ser ikke det), men på RealBridge alerteres makkers melding sånn som i vanlige turneringer face-to-face, hvis den meldignen er kunstig eller har en bestemt betydning. Mer informasjon om RealBridge finner du her.

Det var første gang jeg spilte på Realbridge på lørdag. Det fristet til gjentagelse, og vi skal spille igjen til helgen i sluttspillet i den nevnte turneringen. 

Makker og jeg kunne ikke spille mer enn noen få kamper denne helgen da jeg var opptatt på annet hold søndag. Det var ingen grunn til bekyrming, lagkameratene våre gjorde jobben veldig bra og vi kom oss videre til sluttspillet. I den første kampen vi spilte fikk vi et heldig pluss-spill, og det var kanskje etter å avgitt en melding som ikke er å anbefale?

 

Jeg satt nord med disse kortene og hørte vest åpne med 2 kløver, sterk kunstig melding. Over sterk 1 eller 2 kløver bruker vi dobler som begge major, grand som begge minor. Er det greit å kaste innpå en dobling?

Det er klart det kan være farlig hvis makker ikke har tilpasning til en majorfarge, men en kan jo være heldig at han har ruterfarge i så fall. Oppsiden er at du forstyrrer litt, og særlig om makker har god tilpasning til en majorfarge og kan sperre. Jeg tror nok likevel nå i ettertid at på to-trinnet er det litt risikabelt (kanskje greit om det hadde vært gunstig sone?), men på ett-trinnet over en sterk, kunstig 1 kløver er det vel greit å være med utenfor sonen.

Nåvel, det ble til at jeg doblet, og da gikk det lynraskt pass rundt! Det var ikke akkurat planen...

Makker må ha en bra, lang kløverfarge. Så jeg spilte ut kløver knekt. Slik så hele spillet ut:

Vest trodde nok dette var julekvelden da han fikk lov å spille 2 kløver doblet med slike kort, men det var ingen hyggelig kontrakt å spille. Det endte med to bet, +300 til N/S (burde nok kanskje sluppet unna med en bet).

Ved det andre bordet spilte Liam Milne 4 spar som øst. Den kan betes i teorien, men det skal lite til før spillefører har en sjanse. Milne skrapte hjem ti stikk. Omtrent en fjerdedel at Ø/V-parene vant 4 spar. Med +420 ved det bordet var spillet verd 12 IMP.