Showspill fra Opatija (parturneringen)

 Her et lite tilbakebllkk på parturneringen i Ungdoms VM i forrige uke. 

Christian Bakke og hans greske makker Ioannis Oikonomopoulos (jeg tviler litt på at jeg greide å stave det navnet korrekt, sorry...) slet litt i par, men kom seg til A-finalen og greide en 9.plass til slutt. I dette spillet var det imidlertid ingen grunn til å være misfornøyde, det ble en av turneringens klareste topper:

Christian satt øst og hans makker vest. Christian forteller:

"Syd åpnet med 1ru (minst 5 eller 4441). Pass fra vest, 1hj fra nord og dobler fra meg. Syd redoblet som support (trekorts hjerter). Vest passet, og nå tenkte nord 2-3 minutter før han passet, og jeg antok han var redd det skulle gå pass rundt. Så jeg tok sjansen på pass!" 

Sluttkontrakt 1 hjerter redoblet av nord, et spill i god juniorånd!

Kløver ess ble utspillet og alle fulgte med små kjort (vests firer var styrke). Det fulgte kløver unna kongen til vests dame og hjerter gjennom. Dermed kunne Ø/V få tak i et tredje kløverstikk, og spillet utviklet seg til en ren henrettelse. Da røyken hadde lagt seg var kontrakten på ett-trinnet gått to redoblede bet i faresonen, +1000 til "the good guys"! 

 

Ungdoms VM: Greit avansement for de norske jentene

I Kroatia ble kvalifiseringen for lag avsluttet søndag. I U-26 Open, U-21 og U-16 ble det spilt kvartfinale på kvelden, mens i dame/jenteklassen gikk kun fire lag videre, og de spiller semifinale mandag samtidig med de andre klassenes semifinaler. 

For de fire suksessrike norske jentene som nå spiller på lag SOFIES WORLD ble det en meget sterk avslutning i lag-kvaliken. De vant seks kamper på rad etter et par feilskjær i starten, og til slutt var de nr. 2. I semifinalen møter det norske laget Polen. Det kan altså godt bli mer edelt metall for Thea Lucia Indrebø, Ida Marie Øberg, Sofie G, Sjødal og Agnethe H. Kjensli. 

I yngsteklassen gjorde lag SHARKS det bra. for det laget spilte to engelske og en svensk spiller foruten norske Anders Brogeland og Are Borgar Landsvik. De ble nr. 3 i kvalfiseringen. I kvartfinalen ble et imidlertid tap, likevel en sterk prestasjon å komme så langt! 

Her er den mest sektakulære enkelthånden fra lagkvalifiseringen:

Med slikt blir det gjetting. Tolf kort i de sorte fargene, og massevis av topphonnører i fargene! Her er det meningsløst å snakke om honnørpoeng, disse kortene har et enormt stikkpotensiale. Du tenker før noen har meldt at her kan det stå alt mulig, kanskje storeslem, men om makker har ingenting, eller de feilaktige kortene uten tilpasning behøver det ikke være så flott. Det skal imidlertid lite til hos makker før det står slem.

Ved en god del bord åpnet makkeren med 1 hjerter! (Syd var giver og passet, Ø/V i sonen). Da er det neppe mennesker på denne jordkloden som med østs kort ikke vil presse på til slem, og umiddelbart tenker vel han/hun på storeslem. Tross alt behøver makker kun kløver konge og ruter ess (7HP) for at 7 spar skal ha gode sjanser. Men det kan jo hende makker har helt feil honnører og?

Hvis makker åpner og du ikke havner i slem med disse øst-kortene er du en av de største pessimistene jeg har hørt om.  

De få som ikke meldte slem i Opatija gjorde det etter at makkeren passet i andre hånd. Flertallet var i slem som ikke hadde noen mulighet slik det satt, for det er faktisk spartaper også i dette spillet:

Er pass eller åpning 1 hjerter korrekt med vest sine kort?

Det er det ikke noe godt svar på, og det handler mye om stil. Åpning vil fungere godt om det finnes tilpasning, da er vest sine kort mye bedre enn mange 12 poengere vi alltid åpner med. JEg ville nok åpnet, og det som tipper det i favør av åpning er en veldig god farge, og noen fine mellomkort i den lengste fargen som kan gjøre at det blir greit selv uten tilpasning i hjerter (for eksempel i grandkontrakt). Men det er klart at å åpne kan føre oss for høyt. Det er liekvel ingen grunn til å skylde på vest (om hun åpnet) for at det ble en så håpløs slem her. De som åpnet visste jo ikke at makkeren satt med en helt uvanlig hånd som ikke er enkel å melde, og helt umulig å beskrive. Jeg synes nok alle de som gikk bet i slem i dette spillet skal ta det med fatning. Neste spill!   

Ungdoms VM: Direkte semifinale i U-26W (dame/jenteklassen)

I forrige innlegg sa vi at det er noen kamper søndag før det avgjøres hvem som skal spille kvarfinale, men vi nå fått opplyst at det ikke er kvartfinale i dameklassen, men direkte semifinale for de fire beste. Det norske laget SOFIES WORLD lå på 4.plass etter første dag og har en fin sjanse til å klare den "cutten". I så fall kan det bli nok en pall-plassering for våre fire dyktige, unge jenter etter den fantastiske parturneringen. Først og fremst gjelder det altså å bli på topp-4 etter ni runder (Det deltar 10 lag i den klassen).

I yngsteklassen (U-16) deltar Are Borgar Landsvik og Anders Brogeland for Norge på lag SHARKS. De norske guttene har med seg to lagkamerater fra England og en svensk spiller på laget. De ligger før siste dag i kvalifiseringen på 5.plass, og det skal bli spennende å følge dem utover søndagen! 

 
Vi får håpe lag SHARKS kan haie til seg mange poeng i dag (søndag)! (For ordens skyld, han eneste vi ser ansiktet på er ikke ukjente Peter Bertheau, og han spiller ikke...han er for gammel til å spille i "Under 16")

All informasjon og resultater fra UNGDOMS VM finner du her.