Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms VM: Greit avansement for de norske jentene

I Kroatia ble kvalifiseringen for lag avsluttet søndag. I U-26 Open, U-21 og U-16 ble det spilt kvartfinale på kvelden, mens i dame/jenteklassen gikk kun fire lag videre, og de spiller semifinale mandag samtidig med de andre klassenes semifinaler. 

For de fire suksessrike norske jentene som nå spiller på lag SOFIES WORLD ble det en meget sterk avslutning i lag-kvaliken. De vant seks kamper på rad etter et par feilskjær i starten, og til slutt var de nr. 2. I semifinalen møter det norske laget Polen. Det kan altså godt bli mer edelt metall for Thea Lucia Indrebø, Ida Marie Øberg, Sofie G, Sjødal og Agnethe H. Kjensli. 

I yngsteklassen gjorde lag SHARKS det bra. for det laget spilte to engelske og en svensk spiller foruten norske Anders Brogeland og Are Borgar Landsvik. De ble nr. 3 i kvalfiseringen. I kvartfinalen ble et imidlertid tap, likevel en sterk prestasjon å komme så langt! 

Her er den mest sektakulære enkelthånden fra lagkvalifiseringen:

Med slikt blir det gjetting. Tolf kort i de sorte fargene, og massevis av topphonnører i fargene! Her er det meningsløst å snakke om honnørpoeng, disse kortene har et enormt stikkpotensiale. Du tenker før noen har meldt at her kan det stå alt mulig, kanskje storeslem, men om makker har ingenting, eller de feilaktige kortene uten tilpasning behøver det ikke være så flott. Det skal imidlertid lite til hos makker før det står slem.

Ved en god del bord åpnet makkeren med 1 hjerter! (Syd var giver og passet, Ø/V i sonen). Da er det neppe mennesker på denne jordkloden som med østs kort ikke vil presse på til slem, og umiddelbart tenker vel han/hun på storeslem. Tross alt behøver makker kun kløver konge og ruter ess (7HP) for at 7 spar skal ha gode sjanser. Men det kan jo hende makker har helt feil honnører og?

Hvis makker åpner og du ikke havner i slem med disse øst-kortene er du en av de største pessimistene jeg har hørt om.  

De få som ikke meldte slem i Opatija gjorde det etter at makkeren passet i andre hånd. Flertallet var i slem som ikke hadde noen mulighet slik det satt, for det er faktisk spartaper også i dette spillet:

Er pass eller åpning 1 hjerter korrekt med vest sine kort?

Det er det ikke noe godt svar på, og det handler mye om stil. Åpning vil fungere godt om det finnes tilpasning, da er vest sine kort mye bedre enn mange 12 poengere vi alltid åpner med. JEg ville nok åpnet, og det som tipper det i favør av åpning er en veldig god farge, og noen fine mellomkort i den lengste fargen som kan gjøre at det blir greit selv uten tilpasning i hjerter (for eksempel i grandkontrakt). Men det er klart at å åpne kan føre oss for høyt. Det er liekvel ingen grunn til å skylde på vest (om hun åpnet) for at det ble en så håpløs slem her. De som åpnet visste jo ikke at makkeren satt med en helt uvanlig hånd som ikke er enkel å melde, og helt umulig å beskrive. Jeg synes nok alle de som gikk bet i slem i dette spillet skal ta det med fatning. Neste spill!   

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.