Bridgefestivalen - Sterkt mix-felt!

Lørdag starter det første offisielle norgesmesterskapet i Drammen, NM for mixpar.

Det er så langt påmeldt 183 par. Enkelte etternølere er det vel, og kanskje kan det bli over 200?

En rask gjennomgang av de påmeldte til parmixen viser at det blir et meget sterkt felt. Størstedelen av norske toppspillere både på kvinne- og herresiden deltar, og det er mange sterke par. Så vidt jeg kunne vurdere det er det minst 20-25 klare vinnerkandidater, og minst 20-30 par til som godt kan gjøre det store om de treffer i denne turneringen. Mange av de unge lovende spiller med etablerte toppspillere, og det skal bli interessant om de kan hevde seg mot de "gamle" etablerte traverne. Flere av ungdommene spiller sammen også, og juniorparene kommer til å bite fra seg.

Listen over påmeldte så langt finner du her.

Festivalsiden kan du åpne her.

Dette blir spennende!

Over til Drammen!

Da er Chairman's Cup ferdigspilt i Ørebro. Selv om det er aktivitet også i helgen i den svenske bridgefestivalen i Ørebro, setter de fleste av de norske som har vært der kursen mot Dramman for å spille i den norske bridgefestivalen. Den starter med NM mix par på lørdag, dvs. det er en pre-start med Golfbridge og Åpningsturnering på fredag.

n
Alt er klart i Drammen for årets største bridge-happening i Norge!

Chairman's Cup i Sverige tapte som nevnt det norske laget ZORRO i semifinalen og måtte ned i bonuspuljen for å kjempe om topp-3 plassering. I den pulljen hadde laget med tre nordmenn (Elliongsen og 2 x Eide) kjempet godt og vunnet hele veien etter at de ble slått ut av selve sluttspillet. I den nest siste kampen ble det imidlertid full stopp for dem, og de endte vel slik jeg forstår det til slutt som nummer 5-6 delt (?).

ZORRO som hadde sjansen til å gå "hela vegen" røk altså i semien, men vant den neste bonuskampen og fikk kamp om 3.plassen. De vant først den kampen de måtte vinne i bonuspuljen og var klar for den nevnte "bronesekampen". Forut for den ble det avtalt med motstanderlaget at de skulle spille kun 16 spill (i stedet for 32) og dele prispengene. Etter 16 spill lå det norske laget under, og offisielt vil de dermed stå som nr. 4 på resultatlisten. Likevel et sterkt resultat av Terje Lie, Ole Marius Myrvold, Christian Bakke, Sven Olai Høyland og Bjørn Olav Ekren.

Dette var en internasjonal lagturnering med en god del utlendinger på plass. I finalen møttes imidlertid to svenske lag, begge med landslagsspillere og "nesten" landslagsspillere. Alle resultatene kan du finne her.   .

Vi tar med en slem fra nordmennenes siste spilledag. Eller er dette en god 6 grand?

Det er en ganske sjanserik 6 grand, og oddsen er ganske bra for å vinne den.

Høyland-Ekren var i 6 grand med øst som spillefører.  Noe avhenger av utspillet. Hvis motparten spiller spar ut og det sitter slik at de får etablert ett stikk der må spillefører spille på at sparen gir tre stikk. Da kan det kanskje bli tolv med tre sparstikk, fire hjerterstikk, tre ruterstikk og 2 i kløver. Det er også en liten tilleggsjanse at en motspiller har Q-J dobbel i kløver, og det vil også være skvismuligheter i dette spillet.

Hvis de etablerer ett stikk i spar kan ikke spillefører godspille kløveren siden forsvaret i så fall har ett stikk å hente når de kommer inn i kløver. Slik det satt kunne imidlertid ikke forsvaret spille spar ut og etablere stikk i den fargen:

Det kom ruter ut. Da kan det spilles på kløveren - en ganske god sjanse.

Ser du hva som er nøkkelkortet som gjør at det er en veldig bra sjanse for fire kløverstikk?

Kløver 9!

Siden øst har 10-9 femte og ikke kun tieren femte er det mye bedre sjanse enn bare 3-3 sits i kløver, En av motstanderen kan ha J-x eller Q-x, og etter to runder kan da den andre honnøren presses ut og det blir fire stikk. Slik satt det! Spillefører må altså finne kløveren 3-3, eller honnør dobbel hos hvem som helst. Merk at om kløver 9 mangler må fargen sitte 3-3 for at den skal kunne gi fire stikk (kun en taper). Med den litt tynere fargen hjelper det ikke at knekten eller damen faller da den andre motspilleren i så fall har honnør-9 fjerde som er to stoppere.  .

Slik det var kunne ikke Høyland nektes tolv stikk, og +1440 var verd 13 IMP for det norske laget.