Norske gladspill i USA

Tidligere lagkamerater på det norske landslaget, Boye Brogeland-Espen Lindqvist og Tor Helness-Geir Helgemo sine lag kom begge videre til kvartfinalen i SPINGOLD i Atlanta, USA, hvor det amerikanske sommermesterskapet pågår. Det blir et veldig interessant møte som du kan følge på BBO i kveld!

Begge lagene vant klart. Her er et par spill hvor det rullet inn IMP til de norske lagene. I det første spilte Helness-Helgemo mot sine til vanlig lagkamerater på Monaco sitt lag.


Her meldte Helness-Helgemo kontrollert og godt, mens amerikanerne ved det andre bordet kom i slem. Jeg har ikke fått det bekreftet, men tror kanskje Helness sin 4 kløver er kortfarge. Mange spiller slik, og om de ikke har kortfarge, men er sleminteresserte i slike sekvenser sier de 3 grand. Det eneste man mister er å kunne foreslå 3 grand, men det er det neppe så særlig frekvent bruk for når majorfarge har blitt meldt og støtte i en kravsituasjon.

Syd har bra kort, men ingen ruterkontroll og K-Q i kløver mot kortfarge har ikke så stor verdi. Om de 6 poengene hadde vært i de andre fargene ville det vært en helt annen sak! Og om syd hadde hatt kløver ess i stedet for K-Q ville han vel også vurdert å bidratt over makkerens sleminvitt (f.eks. med 4 spar, kontrollmelding). Slem i hjerter er temmelig dårlig; hjerteren må være uten taper og ruterfinessen må gå siden det jo er en sikker kløvertaper.

Helness fikk ruter ut mot 4 hjerter og vant det stikket - en favør. Han tok to store hjerter fulgt av tre runder spar, den tredje trumfet hos nord. Siden fargen satt 3-3 kunne han få kastet kløver knekt på godspilt spar og endte opp med tolv stikk, det ble kun en trumftaper. Ved det andre bordet spilte Zimmermann ut kløver ess mot 6 hjerter, og da ble det to bet og 13 IMP til "vårt" lag. 

Etter halvspilt kamp var det jevnspilt i Brogeland-Lindqvist sin kamp. Derfra var det enveiskjøring. Det spillet vi her tar med kom som siste spill i tredje av fire sett.


Brogelands 2 spar var overføring til minor, og idet han sa 3 kløver ba han om å få spille den kontrakten. Weichsel på østs plass følte seg kanskje litt robbet og kom tilbake med en opplysende dobling i siste hånd. Da vest gjorde om doblingen til straff var Ø/V i trøbbel. Det kom spar ut, og da kløveren ble spilt riktig og motspillet kanskje heller ikke var så skarpt endte det med ni ganske enkle stikk, +670! Siden N/S hadde spilt 3 kløver udoblet ved det andre bordet ga dette 11 IMP til "Norge".  

  

SPINGOLD: Nordmenn til kvartifinaler

Under sommermesterskapet i USA gikk både Tor Helness-Geir Helgemo og Boye Brogeland og Espen Lindqvist sine lag DIAMOND og GAWRYS til kvartfinalen i SPINGOLD da begge lagene vant sine Round of 16 kamper i natt.

Det står GAWRYS på H-H sitt lag, og det er polakkene Gawrys-Klukowski, men i tillegg til dem og de to nordmennene er det «Monaco», dvs. Zimmermann og Multon.

Laget med Brogeland-Lindqvist (DIAMOND) møtte et sterkt amerikansk lag, og kampen var jevn ved halvtid hvor DIAMOND ledet med kun 5 IMP. Derfra var det enveiskjøring og avansement ble sikret med 71 IMPs margin. Lag DIAMOND er tittelforsvarer i turneringen.

Helness og Helgemo sitt lag slo ut CAYNE som bl.a. har med Lauria-Versace som nå spiller for Monaco/Zimmermann i andre sammenhenger. I kvartfinalen møtes DIAMOND og GAWRYS, et særdeles interessant «norsk» møte.

I en annen kamp ble det en sensasjon da 2. seedede NICKELL tapte for et lag bestående av spillere fra India, Argentina og min til vanlig lagkamerat Michael Whibley fra New Zealand. Laget var seedet som nr. 47 fra start!

Flerer resultater, informasjon og bulletiner finner du på mesterskapets hjemmeside, her.