Vicky til topps på damens online-ranking!

Vicky Chediak har klatret til topps på verdensrankingen for online damebridge.

Den plassen sikret hun seg etter å ha vunnet WBF Women’s Autumn Festival 2018 som foregikk nå i november.

Slike turneringer foregår to ganger i året, en på våren og en på høsten.

Vicky vant altså, og hun har vunnet disse turneringene tre ganger tidligere. Foruten online mesterpoeng vanket det fine premier. Vicky får dekket startkontingenten i damenes parturnering og delvis dekket opphold under EM i Tyrkia til sommeren. Og mesterpoengene den siste seieren ga gjorde altså at hun klatret til topps på verdensrankingen!


Vicky Chedia: Rett til topps!

Det er to norske kvinner på toppen på denne verdensrankingen nå. Louise Nilsen har også gjort det skarpt i online damebridge og er nå på andreplass på rankingen. Hun har vunnet slike verdensomspennende online-turneringer tre ganger tidligere.


Louise Nilsen - i verdenstoppen online!

Da jeg spurte Vicky om et spill kom først denne søte historien:

Ivrige damespillere lar seg ikke stoppe av at de er gravide eller småbarnsmødre. En gang satt Vicky og spilte på BBO samtidig som hun ammet sønnen! Så hadde hun meldt seg opp i 7 grand. Det var litt for hardt, for eneste sjanse til å få tretten stikk var å få tre hjerterstikk med AK2 mot kn54, for det var speilfordeling på hånda og bordet.

Altså måtte damen sitte singel eller dobbel, for dette er jo ingen finesse når man mangler tieren. Men det satt ikke, og kontrakten var dømt til bet.

Men da Vicky skulle taste på kongen i hjerter veivet lillegutt med hånda si og dultet borti Vicky så hun spilte liten hjerter mot knekten! Der satt en motspiller som kunne ta beita i 7 grand, men han ble grisk og tenkte at sånn kunne vel ikke spillefører spille i 7 grand? Så han la liten, og storeslemmen føk hjem takket være lillegutts manøver!

Her er et spill hvor Vicky nok fortjente poengene mer, etter godt samarbeid mellom henne og sin robot-makker (!).

Roboten på nords plass doblet negativt over vest sin 1 spar-innmelding, og Vicky viste sterke kort med 3 ruter. Da Roboten løftet til 4 ruter foreslo Vicky 4 hjerter, og det ble sluttkontrakten. 

Vest spilte ut trumf som gikk til hånden, og Vicky spilte kløver med det samme. Det er ofte riktig strategi når man spiller trumfkontrakt med bare 4-3 tilpasning, gå etter sidefargen! Og her var det prekært å kunne få kastet spar fra nord fortest mulig. Vest stakk andre gang kløver og spilte mer trumf. Men nå hadde spillefører kontroll uansett motspill. Hun rakk å få kastet et par spar fra nord før øst etter hvert fikk sitt trumfstikk, og forsvaret kunne ikke få mer enn ett stikk i fargene spar, hjerter og kløver. Plus 620 var verd 92% score!