Fantastisk skandinavisk dag! NORGE TIL FINALE!

"Highlanders" gjorde en helt fantastisk prestasjon tirsdag i EM i Montecatini da de vant sin semifinale i EM for lag. Norsk bridge er BACK!!

I tillegg vant Danmark damefinalen, så det var feiring utenfor spillelokalene etter spillingen i kveld.  

På det norske laget som er i EM-finalen (!) spiller "gamlefar" Lars Eide og hans sønn Harald med brødrene Sam Inge og Sven Olai Høyland.

I finalen møter de Hellas som har overrasket stort. De var ikke blant favorittene, så det betyr at det norske laget har en fair sjanse for gull!!

Min odds for finalen som spilles i morgen er at det er en ren 50-50 affære.

Da jeg spurte min gamle juniormakker (men det er nesten 40 år siden) Lars Eide om ett godt spill fra semifinalen sa han jeg har godt utspill, men det ble feil...


Lars var i utspill mot 6 hjerter og prøvde liten ruter ut fra AKQJ10 - en klassiker! Hvis makker har ruter 9 kan han gi deg en kløverstjeling, et fantastisk motspill.

Harald hadde fire ruter, men MEN...., likevel (mot oddsen) ikke ruter 9...Slik så nemlig hele spillet ut:

 

Heldigvis var det at spillefører litt overraskende vant første stikk for ruter 9 ikke avgjørende for kamputfallet, overstikket kostet kun ett imp, +980 mot +1010.

Jeg er enig med Lars, det var et godt utspill. 

 

Highlanders i semifinalen!

Team HIGHLANDERS stod for en stor bragd i dag i Montecatini-EM da de vant begge sine knock-out kamper og er kvalifisert for semifinalen i EM for lag. På laget spiller Sam Inge og Sven Olai Høyland og far og sønn Lars og Harald Eide. I kvartfinalen skjedde også det at storfarvorittene LAVAZZA røk ut mot Greece. Det norske laget har gjort det fantastisk allerede, men det er ingen grunn til at det skal stoppe her!

Alle de andre norske lagene har røket ut av lagturneringene.