Nederland var klart best

Nederland var best i landskampen mot Norge i helgen. Selv om det ble tap med soleklar margin var dette en meget nyttig gjennomkjøring for det norske landslaget. Alle resultatene, lagkamplister og spillstensiler finner du her.

Christian Bakke (til venstre) og Tor Eivind Grude spiller mot Bart Nab og Bob Drijver (med ryggen til)

Selv om det stort sett ble stryk i de fleste settene var det noen lyspunkter. Her et gladspill da Livgård-Aa sine motstandere ikke fant motspillet mot 3NT.

 

Uten å ha fått sjekket det tror jeg syds 2 spar viser at han har en dårlig dobbelton. Det ga vest sjansen for å doble for utspill.

Syd er altså blindemann og øst spiller ut spar knekt. Hva gjør du som vest?

Vest vant med spar konge og skiftet til hjerter 10 som kan være betende, for eksempel om øst har A-J-x-x, men her var det påtråkk av utgang:

Da vest vant med spar konge og skiftet til hjerter 10 dekket Livgård med knekten og fikk hjerter ess på. Det kom nok en hjerter rett inn i K-9 saksen. Dermed hadde han ni sikre med to hjerterstikk, tre ruterstikk og fire kløverstikk. Etter å ha testet om ruteren gikk spilte han spar mot damen for overstikket, +630.

Der Ulf Tundal satt vest åpnet han i andre hånd med 1 spar! Stilen og systemet deres tillater tynne åpninger, spesielt med god farge, og her var det god hjelp slik at Kvangraven fant sparutspillet som faktisk er nokså drepende, om vest ikke prøver å være lur i motspillet (lur? vel hjerterskift kan jo være riktig). Tundal la styrke i første sparrunde, og nå kunne ikke kontrakten vinnes om ikke spillefører tar en sprek ruterfinesse over østs knekt fjerde. Det gjorde han ikke, og en bet ga stort gevinstspill for Norge.

Nederland spilte veldig bra i denne kampen, men de hadde også god flyt. Her et eksempel på det:

 

Det er en ganske hardmeldt slem som selvsagt stod som et segl, faktisk i tretten stikk. Slemmen har to sjanser. Hvis kløveren sitter 3-1  er det kløvertaper, og da må ruterfinessen gå. Her satt alt snilt, og tapt spill for Norge som spilte 3 grand med tolv stikk.

En liten "rapport" fra NPC Christian Vennerød tilsier at oppholdet i Nederland var vellykket og nyttig. Humøret var på topp hos de norske spillerne selv om altså nederlenderne ble for sterke denne gangen. Men det er i Bermuda Bowl i september det virkelig gjelder!