Er parfinalen avgjort?

Vel, det er den ikke, det skal tross alt spilles 39 spill til.

Men kampen om 1.plassen ser unektelig ut til å være ganske avgjort. Bakke-Brogeland har tatt en stor ledelse, 359 poeng foran nr. 2. De har så langt scoret 60,9% mens forfølgerne ligger mitdt på 50-tallet. Det er vanskelig å forestille seg at det knallsterke paret skal kollapse så mye at de ikke vinner årets partfinale, 

Det blir imidlertid en voldsom kamp om sølv og bronse. Minst 10, kanskje 12-15 par vil ha et ord med i laget om pallplassene idet mesterskapet skal avgjøres i Stavanger på søndag. 

Her er et spill som viser hvor mye ekstrastikkene koster.

Vanlig kontrakt var 3NT. Det bør bli tolv stikk siden ruteren sitter så snilt, men fargen gir ikke fem stikk siden syd har en stopper. Det er 0+3+4+5 stikk, dvs. tolv ganske sikre.

Noen få fikk kun elleve stikk. De må nesten ha oversett at ruteren ordnet seg så fint? Pluss 660 for 3NT med elleve ga -20. Det verste du kan få på et spill i parfinalen er -26. 

Tolv stikk var vanlig, bl.a. fikk lederparet det og fikk +3 på spillet. Det skjedde flere steder hvor øst var spillefører og det kom et naturlig sparutspill til esset. Resten står slik det sitter.

To par fikk alle tretten stikkene og delte toppen, Hvordan det skjedde er ikke helt klart for meg, men det kom hjerter ut, Enten må nord ha ligget unna med spar ess idet spillefører prøvde spar mot kongen - da blir det tretten - eller syd har kastet en ruter idet kløverstikkene ble tatt. Forskjellen på +660 og +720 var altså 45 poeng.