Klart for PARFINALEN!

Fredag starter et av hver sesongs største høydepunkt i norsk bridge, NM for par, finale - den såkalte Parfinalen. Den spilles på Rosfjord Strandhotel i Lyngdal og avsluttes søndag. 

Rosfjord Strandhotel i Lyngdal er stedet hvor bridgefolket samles i helgen!

Vi registrerer at Snorre Aalberg har børstet støvet av "bridgeskribent-pennen" og skal levere bulletiner fra finalen. Det er bra, og med Snorre på plass (regner jeg med) kan det forventes ferske spill og historier fra finalen. Han oppfordrer her på NBF sin side til å delta i tippekonkurranse. Du finner innlegget om det under "Siste fra våre bloggere".

Selv vil undertegnede også følge godt med på finalen, selvsagt, men som vanlig "Fra langt hold", her fra Auckland, New Zealand. 

Jeg har tatt en titt på startlisten. Det ser ut til å være et jevnt og bra felt, selv om noen "store" navn kanskje mangler? Likevel, mange toppspillere og topp-par som alltid i parfinalen, og det vil bli en steinhard kamp om NM-tittelen og medaljer. Det vil delta 54 par.

Hvem vinner?

Det er sannelig ikke lett å si noe sikkert om. Av tipsene jeg har sett så langt har mange tro på Terje Lie og Jo Arne Ovesen. Det blir også en av mine gull-kandidater. I tillegg til dem tror jeg Allan Livgård og Siv Thoresen blir farlige. Det tredje paret jeg har topp-seedet er Svein Gunnar Karlberg og Kurt Ove Thomassen. Jeg tar en råsjanse og sier vinnerparet blir ett av de tre. 

Outsidere som kan slå til er mange, kanskje 15-20 par! Av de 51 parene jeg så langt ikke har nevnt har jeg mest tro på Ivar Berg - Arnfinn Helgemo, Sondre Laabrathen Hogstad og Over Andersbakken - Karl Morten Lunna. Men det er som sagt mange andre, så at pallen nødvendigvis blir fylt opp av tre av disse seks parene er vel usannsynlig. Det er mange sterke bridgespilere i feltet, og det paret som får turerningen sin kan godt gå hele veien. Det eneste som er sikkert er at det blir spennende!