Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Spennende semifinale i RealBridge online lag

I NBF sin lagturnering på RealBridge har de kommet frem til semifinalene i eliteklassen.

Det ble en jevnspilt, god og svært spennende semifinale i NBF sin RealBridge LAG på torsdag da Lag VIEGO (Brekka, Saur, Kvangraven, Høiland, og Stornes) møtte CUBA LIBRE (T. og F. Helness, Bogø, Aaseng, Helgemo og Andersbakken).

De spilte 2 x 20 spill, og halvspilt var stillingen 39-33 i favør av VIEGO. I den halvrunden var VIEGO en stund oppe i en ledelse på over 20 IMP, men CUBA LIBRE avsluttet runden sterkt.

Dete spillet ga stort utslag:

Hvordan vil du spille 4 spar hvis motparten ikke har gitt lyd fra seg?

Vest høynet østs 1 spar til 2 spar, og det kan være en veldig svak løft for dem (og det kan en godt se…). Øst spurte med 2NT, og vest sa 3 spar som sa nettopp det, "jeg har en veldig svak løft". Øst melde utgangen.

Syd spiller ut hjerter 3 til tieren, damen og esset. Det kan vel være en hjerterstjeling på gang her, så spillefører dengte ned A-K i spar. Det ble feil da det satt slik:

Nå ble det to spartapere til syds Q-10, og sammen med en taper i kløver og en i ruter ble det en bet, -100.

Ved det andre bordet kom N/S med i meldingene etter 1 spar- pass - pass, og da valgte syd å doble sluttkontrakten 4 spar. Dermed hadde Bogø (øst) fått den hjelpen han trengte til å spille liten spar mot vest. Siden han unngikk mer enn en spartaper og alt det andre satt snilt, ble den doblede kontrakten vunnet, +790. Spillet ga 13 IMP i favør CUBA LIBRE.

Idet VIEGO i andre halvrunde hadde økt ledelsen til 16 IMP kom en redusering.

VIEGO sitt Ø/V-par trampet litt hardt på gasspedalen da øst støttet hjerteren direkte etter starten 2 kløver-2ruter, 2 hjerter. Da ble vest ambisiøs, og de endte i 5 hjerter. Etter kløver knekt i utspill til esset spilte vest to store spar og stjal en spar, men dessverre for han stjal han høyt som ikke var nødvendig siden syd hadde mange spar. Tanken var vel at han ønsket å sikre seg best mulig så han kom inn på bordet for å få spilt kløverhonnører med ruteravkast. Men syd kunne sette i en trumf på den tredje kløverhonnøren, og da ble spillefører hengende med en rutertaper likevel. Og siden han også hadde en spartaper måtte den forsøkes trumfet hos øst, men nord kunne da trumfe med sin single nier som ga stikk! Det ble i tillegg til det motspillstikket ett stikk for ruter ess og ett for trumfkongen, en bet i 5 hjerter.

Ved det andre bordet fant ikke far og sønn Helness hjerterkontrakt. De var i 3NT spilt av øst, og syd fant et godt ruterutspill. Men forsvaret hadde ikke mer enn tre ruterstikk å hente, og da hjerter 9 satt singel var kombinasjonen Q-8 veldig god, for den sikret inntak til øst som hadde et par stikk. Derfor ble 3NT vunnet, og det ga 10 IMP til CUBA LIBRE som plutselig lå kun 6 IMP under.

I det neste spillet gikk det imidlertid andre veien. VIEGO stoppet i utgang der CUBA LIBRE meldte slem som ikke var så aller verst. Slik spillet gikk ble spillefører avhengig av 2-2 i trumf, og da det ikke satt så snilt ble det to bet og 13 IMP til VIEGO.

Men nå svingte det!

Like etter fikk N/S kort som er vanskelig å melde uansett system, vest var giver og passet:

Nord åpner med 1 spar, og slik de som spiller med 2-over-1 som utgangskrav blir syd sitt svar 1NT. Uten spesielle avtaler blir det da litt gjettekonkurranse for nord. Hans hånd er ikke så sterk i form av HP, men med 7-4 fordeling og gode farger kan det stå slem om syd har de riktige kortene. For eks., la oss si syd har Q, eller QJ i hjerter i stedet for de fem poengene i kløver. Så det kan stå slem.

Ved begge bord hadde N/S 2NT til rådighet som kunstig utgangskrav over svaret 1NT. Men de finner ikke ut all verdens likevel i dette tilfellet, og det blir litt gjetting om hvor syds verdier er.

Aaseng-Bogø luktet på slem, men stoppet i utgang mens Saur-Brekka havnet i 6 spar.

Ledelsen ble igjen redusert, og da CUBA LIBRE også vant en utgangssving utenfor sonen i neste spill var kampen jevnet seg ut enda mer, VIEGO foran med kun 2 IMP før de siste syv spillene.

I ett av de siste spillene hadde begge lag sitt Ø/V-par en god sjanse da N/S spilte 3NT med kløver konge singel mot 10-9-x. Ø/V kunne hente seks kløverstikk!

Ved det ene bordet var øst sjanseløs, han hadde ingen mulighet for en gang å kunne tenke på å denge ned kløver ess fra esset tredje. Ved det andre bordet var det han som hadde dame-knekt sjette som skulle spille ut. Da han valgte å spille ut damen i stedet for en liten kløver ble 10-9-x en stopper, og kontrakten føk dermed hjem ved begge bord der det altså i teorien kan hentes to bet – uavgjort spill for +600 til N/S.

Med to spill igjen var fortsatt VIEGO 2 IMP foran. Så fant Stornes en fin stamp for VIEGO mot 4 spar som stod med ti stikk (alle i sonen). Han gikk kun en bet (så nesten ut som vinnersjanser mot slutten), kun -200 og 9 IMP til VIEGO da N/S noterte +620 ved det andre bordet. Ledelsen før siste spill var på 11 IMP.

De avsluttet med en vanlig 4 spar-kontrakt som ble meldt ved begge bord. Det hjalp ikke for CUBA LIBRE at Tor Helness fant et betende kløverutspill fra knekten fjerde mens utgangen ble vunnet ved det andre bordet. For spillet var utenfor sonen, og +420 sammen med +50 er kun 10 IMP, og dermed ble det et 1 IMP for lite. 

VIEGO vant den spennende kampen med 80-79.

Den andre semifinalen spilles på søndag, og ett av disse to lagene blir VIEGO sin finalemostander:

EFC HOLDING (Fasting, Lie, Toresen, Ovesen, Brandsnes og S.I Høyland)

eller

BERGEN AK (S.O Høyland, J. Høyland, T. Bakke, Eide og Hantveit)

Alt om RealBridge Online Lag finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.