EM: Nå braker det snart løs!

Onsdag starter EM for nasjonslag i Ostende. Det er optimisme i EM-troppen, og kanskje enda større optimisme blant alle oss som spent vil følge med. Vi har trua!

Alle de norske lagene i de tre klassene, OPEN, LADIES og SENIORS (veteran) virker sterke og bør ha forhåpninger om gode resultater. Ambisjonene er helt klart å kvalle til VM neste år, og det er en realistisk målsetting. Men man skal være klar over at det er knallsterke felt i alle klassene, og spesielt i åpen klasse er det mange av verdens aller beste lag våre gutter skal bryne seg på. En rask gjennomgang av deltakernasjonene i OPEN forteller meg at det er minst 15 land som bør ha forhåpninger om topp-8 som gir VM-billetter, og det er kanskje 8-10 lag som er realistiske medaljekandidater. Norge er etter min mening helt klart et av dem, i alle klassene.    

Selv vil jeg i en uke befinne meg i Melbourne for å spille Victor Champions Cup, en av de større turneringene i Australia. Likevel vil det bli tid til å følge med å sende noen rapporter "sett fra langt hold". Men dere som ønsker å følge med må selvsagt følge rapportene i MESTERSKAPSBLOGGEN som Kristian Barstad Ellingsen og Christian Bakke vil ha ansvaret for. Det er allerede noen artikler der med forhåndsomtale, presentasjon av spillerene osv. Mesterskapsbloggen finner du her.

Nils Kåre Kvangraven er jo en aktiv bridge-blogger. I EM er han en spiller, men det blir sikkert interessante ting å lese i hans blogg også, og den finner du her.

Dessuten vil det i to uker bli muligheter for å følge internasjonal topp-bridge på BBO hvor det vil be direktesendt fra mesterskapet hver dag. 

EBL sin hjemmeside for EM finner du her.