"Talkin' to me?"

Hvis det blir en nyinnspilling av Taxi Driver (1976) foreslår jeg den danske bridgespilleren Dennis Bilde i hovedrollen, Robert De Niro begynner vel å bli for gammel…

"Talkin' to me?" Mens De Niro pekte mot speilet med sin Smith and Wesson nøyer Dennis seg med kortene

Norgesvennen Dennis er stjernen på det danske laget i EM, et lag jeg på forhånd trodde ville gjøre det skarpt. De har fem sterke spillere i tillegg til Dennis som til daglig er proffspiller på det italienske Lavazza-laget. Men danskene sliter litt og må få til en kanonspurt om de skal kunne komme seg inn på topp-8.

Det ble tap for Danmark mot erkefienden Sverige etter at det startet bra for danskene. Her er en meldeprøve fra det andre spillet i kampen hvor Dennis på nords plass ikke akkurat hadde fått utlevert noen «gladhånd» i ugunstig sone:

Johan Upmark (øst) åpnet med 1 grand, 14-16, og Dennis sin makker Lars Blakset doblet (sterkt). Hva ville du meldt?

Det er nokså automatisk for mange å si at "2 kløver blir min melding", men er det helt opplagt? Står ikke N/S i fare for å bli doblet i disse soneforholdene? Da kan utbetalingen bli større enn om de rett og slett lar Ø/V spille 1 grand doblet. Selv om den fyker hjem er -180 ingen stor katastrofe, N/S vil ofte måtte betale ut mer. Men det kan jo bli overstikk i 1 grand doblet, og det er ikke sikkert at N/S må bli «slaktet»?

Dennis valgte det "normale" og tok ut i 2 kløver. Ved det andre bordet valgte imidlertid Sveriges syd å passe ut 1 grand doblet i samme situasjon. Slik så hele spillet ut:


Dennis sin aksjon fungerte best denne gangen. Over uttaket i 2 kløver meldte Blakset 2 spar som han fikk spille. Det endte med åtte stikk da han fikk tak i fire sparstikk (trumf ut), tre ruterstikk og kløver ess, Danmark +110.

Sveriges nord passet altså ut 1 grand doblet, og syd spilte ut en liten spar. Siden det ikke fantes snev av inntak til nords hånd hadde Kasper Konow ingen problemer, og han endte opp med å vinne ett doblet overstikk, +380. Spillet ga 10 IMP til Danmark.


Dennis: "Må ikke alltid finne på noe lureri"

I Norges kamp mot Ukraina (Open) betet Norge 2 hjerter spilt av vest etter sparutspill fra nord, mens Norge som Ø/V fikk hjem 2 hjerter spilt av øst. I dameklassen fikk Vist-Heskje tak i tre bet mot Portugals 3 hjerter spilt av vest, mens Fuglestad-Harding vant 2 hjerter spilt av øst, et lite pluss-spill for begge de norske lagene. I seniorklassen vant Norge sin motstander en delkontrakt i spar N/S, mens Norge tok en bet i Ø/V sin 3 grand (!) så det ble et lite tapspill.